Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2017

Родители и деца ще мерят сили в игри на ФАМИЛАТЛОН 2017  

На 14 май 2017 г. Асоциация Родители в партньорство със Столична община организира за децата и техните семейства ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. На Голямата поляна в Южния парк от 10.30 до 18.00 часа над 30 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време.  

Деца и родители ще участват в различни състезания и игри: скачане в чували, надуване на топки и балони, дърпане на въже са само част от изненадите, подготвени от организаторите. Под формата на игри и състезания децата ще научат повече за различните спортове, а родителите ще имат възможност да се запознаят с хората, които предлагат алтернативи за полезно и приятно прекарване на свободното време на подрастващите.  

За девета поредна година деца и семейства ще могат обиколят европейските столици без да напускат София. Играта „Малката Европа“ е абсолютен фаворит на малки и големи заради възможността деца и родители да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат доброволци-домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете. Всеки участник в играта ще получи личен „Паспорт на пътешественика“, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще и има томбола с атрактивни награди. 

От 11 часа ще стартира Голямото велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал и незабравимо преживяване.  

Официален гост на ФАМИЛАТЛОН 2017 е столичният кмет госпожа Йорданка Фандъкова. ФАМИЛАТЛОН е организиран от Асоциация Родители. Проектът е съфинансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата «София – Европейска столица на спорта през 2018 г.».  

Празникът се организира със съдействието на Леатон за деца, НР и Девин.  

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.