Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2010

Асоциация Родители, Националният център за безопасен Интернет и Национална мрежа за децата в партньорство със Столична община Ви канят да се включите във второто издание на българския ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот, което ще се проведе по време на Международния ден на семейството – 15 май и във връзка с Деня на Европа.

Първообразът на ФАМИЛАТЛОН е създаден във Франция от група ентусиасти с основната идея, че семейният спорт е много важен инструмент за укрепване на здравето, разбирано в контекста на дефиницията на СЗО за физическо, психично и социално благополучие. В рамките на френското председателство на ЕС представител на Асоциация Родители получи в Париж хартата на ФАМИЛАТЛОН, с което се присъединихме като български партньор в инициативата. Затова за нас беше много важно участието в първия български ФАМИЛАТЛОН и на Негово превъзходителство посланика на Франция господин дьо Понсен. На 9 май 2009 г. във връзка с деня на Европа в Южния парк се проведе първият български ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. Празникът се проведе под патронажа на Негово превъзходителство посланика на Чехия господин Мартин Клепетко, като представител на страната-председател на ЕС към момента на празника. Стартът на инициативата беше даден от госпожа Гергана Паси – Министър по европейските въпроси.

Тази година избрахме празникът да се проведе на 15 май, който е обявен от ООН за Международен ден на семейството. Добрият отзвук, който получиха демонстрациите и участията на спортните клубове на миналогодишния ФАМИЛАТЛОН, ни дава основание отново да включим най-успешните участници в програмата.

 

Предварителната програма на празника включва:

1100 часа – велопоход от Народния театър „Иван Вазов“ до Южния парк

1130 часа – официално откриване на Фамилатлона в Южния парк – поляната с гълъбите

1130-1200 часа – награждаване на участниците във велопохода

1200 часа – старт на състезание по спортно ориентиране с маршрут „Малката Европа“

1330-1400 часа – награждаване

1400 часа – старт на състезание по спортно ориентиране с маршрут „Малката Европа“

1530 часа – награждаване;

1600 часа – край;

11.00 – 16.00 – съпътстваща разнообразна културна и спортна програма на сцената в парка; игри за малки и големи; демонстрации на спортните клубове; щандове на училища, клубове и НПО с представяне; промотиране на кампанията по безопасен интернет „Мисли преди да ка4и6” – викторини, награди, материали.

Ще имате възможност да изпробвате: баскетбол, хокей, софтбол, капоейра, приложно колоездене, ролери, паневритмия, скейтборд, спортно ориентиране, роботика, тенис на маса, стрелба с лък, катерене, петанка, забавни и семейни игри (скачане с чували, на въже, народна топка).

Ще се запознаете с Флашко, който знае всичко за света на интернет!

Кога – 15 май 2010г. (събота)

Къде?

Велопоход – от Народен театър „Иван Вазов” до Южния парк

Основно събитие – Южен парк, поляната с гълъбите

От колко?

Велопоход – старт 11.00

Основно събитие – 11.30 – 16.00ч.

С кого – елате със семейството, с приятели, със съученици

Как – пеша, с велосипед или на кънки…

Носете си добро настроение и усмивка!

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.