Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2014

Близо 1000 български семейства ще обиколят Европа за един ден по време на ФАМИЛАТЛОН 

Близо 1000 български семейства ще направят обиколка на европейските столици на 18 май от 14 до 19 часа. Играта „Малката Европа“, подкрепяна от Виваком фонд, провокира деца и родители да обиколят Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат български и чуждестранни доброволци-домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете. Семействата, които участват в обиколката на Стария континент, ще могат да участват в семеен дуел на сцената и да спечелят допълнителни награди. 

„Малката Европа“ е част от станалия вече традиционен за столицата ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. Близо 50 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 3000 деца и семейства да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време. Гостите на празника могат да избират между капоейра, айкидо и други бойни изкуства, бейзбол, ръгби, петанк, езда, лакрос, ролери, ходене по въже, суинг, салса и народни танци, йога, роботика, майсторене от рециклирани материали, наблюдение на птици, буккросинг и още много различни спортни, еко и арт занимания за деца и семейства.  

ФАМИЛАТЛОН има специална програма, насочена към татковците. В пет тура бащи и деца ще имат възможност да участват в различни игри и състезания, а накрая ще се изтегли и томбола с награди от НР, „Леатон за деца“, Представителството на Европейския съюз, „Стената“, „Храна от клас А“, „Играчките“, издателство „Изток-Запад“. 

От 16 часа с подкрепата на Виваком фонд ще стартира велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 години, в което всеки участник печели медал, а в 17.30 часа стартира Големият велопоход около Южния парк за любителите на колоезденето от 7 до 107 години.  

По време на игрите, организирани от Националния център за безопасен интернет, деца и родители ще научат повече за разумната и полезна употреба на Мрежата и ще се забавляват с Флашко – героят-защитник на безопасния интернет. 

Боги и Симо от БГ радио ще водят разнообразната програма от демонстрации, песни и танци от 14 до 19 часа на сцената на Голямата поляна в Южния парк. 

Официалните гости на ФАМИЛАТЛОН са Столичният кмет госпожа Йорданка Фандъкова, Ръководителят на Представителството на Европейската Комисия господин Огнян Златев и Председателят на Държавната агенция за закрила на детето госпожа Ева Жечева. Те ще приветстват участниците в празника в 17 ч. 

ФАМИЛАТЛОН е организиран от Асоциация Родители в партньорство със Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта 2017 година и Европейска столица на културата 2019 година.  

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.