Пропускане на връзки

Екип

Нашият екип е като пъзел, всеки има важно и неповторимо място в него!

Изпълнителен директор

Яна Алексиева

Яна е сърцето на екипа, обединител и мотиватор. Винаги готова да помогне, насърчи и даде насоки, тя знае как да използва силните страни и компетенции на всеки, за да постигне най-добрия резултат. Грижовна и подкрепяща, тя поддържа духа на сътрудничество, емпатия и уважение като водещи ценности на Асоциацията.

Яна е човек и професионалист с голямо сърце и богат опит. Не пести усилия да развива и насърчава взаимодействието между семейството и училището в името на децата. Вдъхновяваща и позитивна, Яна увлича хората около себе си да работят за промяна на нагласите и политиките за децата и родителите. Яна носи в себе си опита и богатството от години наред работа в Асоциацията. Тя е разпознаваема и уважавана и е спечелила доверието на партньорски организации и институции.

Яна вярва, че общността е сила, която може да променя средата и качеството на живот на всяко дете в България. Би искала  хората да знаят, че заедно можем да превръщаме България в усмихнато и смислено място за родители и децата. 

„Част съм от Асоциация Родители, защото тази организация отдавна се е превърнала в част от моя живот и не я възприемам просто като работа. Имам радостта всеки ден да бъда част от екип от професионалисти, от група будни хора, които осъществяват промяната на малки крачки, без да се отказват.“

Координатор Програма "Образование и социално-емоционални умения"

Зорница Трифонова

Зорница е онази незаменима част от екипа, която съчетава баланс, грижа и умения да те изслуша. Зад спокойния поглед се крие родител и професионалист, който страстно вярва и работи за каузата родителите и децата да живеят в една по-сигурна и емоционална среда, в детската градина и училището да има човешки отношения.

С незаменимия си опит Зори ни показва колко е важно да се свързваме помежду си и да чуваме емоциите си. Тя вярва в правото на всяко дете да получава любов, закрила, уважение, грижа и подкрепа, за да расте и да се развива съобразно собствените си нужди и възможности в семейството и в социалната среда.Търси промяна в образователната среда, така че тя да е насърчаваща, уважаваща и грижеща се за нуждите на всяко дете, ценяща и подкрепяща развитието му със собствено темпо и в посока индивидуалността и таланта му. Бори се за образование, което да отговаря на съвременните деца и техния буден ум.

„Част съм от АР, защото така мога да допринасям за промяната, която искам да виждам в обществото, средата, образованието и държавата. Защото вярвам в каузите, за които организацията се застъпва и защото съм сред съмишленици. Защото работата ми носи смисъл и удовлетворение.“

Координатор Програма "Дигитално-медийна грамотност и онлайн безопасност“

Антоанета Василева

Антоанета е ценен човек и професионалист с дълъг опит в трудните теми в нашето общество. С нея работата се превръща в удоволствие и това е благодарение на енергията и усърдието, които влага. Тя е способна да мотивира и вдъхновява хората и стимулира колегите си да дадат най-доброто, на което са способни.

За нея работата е кауза, обича това, което прави, дори и най-трудната част от нея е интересна и интригуващата за колегите й, заради подкрепата и съпричастността й.

Вярва, че всеки може да направи света малко по-добро място за децата. Иска да промени ключови политики в България, които не работят ефективно за децата и хората, заедно с партньорите от неправителствения и държавния сектор.

 

„Част съм от АР, защото темите за онлайн безопасността на децата, дигитално-медийната грамотност и как да сме успешни родители на третото дигитално поколение са и мои теми.“

Социолог, Координатор на програма "Да бъдеш баща"

Давид Кюранов

Давид е човекът, който стои зад една от най-вдъхновяващите и любими инициативи на Асоциация Родители  – „Да бъдеш баща“. Той влага цялата си душа и сърце в кампаниите, насочени към татковците, припознава като свои всички теми, свързани с тях и се ангажира лично с всеки, който желае да прегърне идеята на „Да бъдеш баща“.  

Социолог по образование, негова страст са социологическите проучвания – той неуморно търси, открива и синтезира тенденции, нагласи и явления. В работата си не позволява напрежението да взима превес и в най-напрегнатите моменти ще успокои с думите „Няма страшно. Имаме план Б“.

Той вярва в желанието на родителите децата им да растат щастливи, любопитни и спокойни и би искал да промени нагласите към децата, за да се чува гласът им и знам, че родителите могат да ги подкрепят по този път.

„Част съм от Асоциация Родители, защото виждам добрите резултати и смисъла на работата ни и, разбира се, заради "Да бъдеш Баща".“

Счетоводител

Зоя Паскалева

Зоя е изумителната комбинация от цветна, спокойна и жизнерадостна жена и отличен главен счетоводител и професионалист. Вярваща в идеите и екипа на Асоциация Родители, от години вече тя дава своя принос, за да подкрепя организацията.

Зоя винаги е на разположение с усмивка, търпение и разбиране да обясни и да подреди финансово и счетоводно всяка дейност, да подсети, да даде нужната информация, да сканира и праща веднага и спешно всеки документ, който се изисква.

Зоя вярва, че трудният път към промяна на обществените нагласи към децата минава през смислените и ползотворни инициативи на Асоциация Родители. Би искала да промени отношението на обществото към децата, да се открие по-голям простор пред детското творчество и таланти.

„Част съм от Асоциация Родители вече 13 години, защото в колектива, съставен от висококачествени професионалисти и най-вече прекрасни родители, има дух на разбирателство, творчество и инициативност, защото намирам смисъл във всички разнообразни проекти и дейности, насочени към обединението на семейството, привличането на бащите във възпитанието и отглеждането на децата, популяризирането на истинските ценности в живота.“

Финансов мениджър

Милена Коева-Христодулу

Милена е прекрасен професионалист, добър координатор на дейностите и финансовото отчитане. Въпреки, че е в Асоциацията от скоро, успява с цялостния си компетентен поглед върху всички проекти да създаде синхрона между хората и работата. Освен дейността по проектите в чисто финансов аспект, тя е извор на творчески идеи.

Вярва в идеята на Tabula Rasa /Чистата дъска/, според която детето става този човек, който му показваш. Смята, че най-голямото предизвикателство е да бъдеш истински добър родител, а най-голямото родителско постижение е да отгледаш добър и щастлив човек.

 Иска да промени отношението към родителството именно в посока да бъде призната неговата важност за детето, но и за обществото, да се разпознават и да се обсъждат свободно и открито предизвикателствата. Би искала всяко дете да намери и да има родител до себе си, който да го подкрепя, обича безусловно, разбира и да му е и гръб, и рамо, и корен, но и вятър под крилата.

„Част съм от АР, защото съм разпознала в организацията идеите, в които вярвам и имам доверие, че това, което се говори, се и прави. Част съм от екип от хора, които са толкова отдадени на идеите и работата си, че правят невъзможното и намират сила и мотивация да продължат напред дори в ситуации, в които всеки друг би се отказал.“

Психолог

Мирела Димитрова

Мирела е млад, креативен и отдаден на работата човек, особено с млади хора и деца, психолог по образование и призвание. Тя е един от експертите, които помагат на много деца и родители, сблъскали се с проблеми в онлайн пространството, тема от изключителна важност в днешно време.

В работата си тя е екипен играч, който зарежда с усмивка и вдъхновява с думите „Спокойно, аз вярвам в теб!“, когато най-малко ги очакваш.

Вярва, че чудеса се случват всеки ден, просто трябва да ги забележим. Иска да промени отношението на хората към самите тях, околните и децата – да има уважение и съпричастност.

„Част съм от АР, защото вярвам, че темите, по които работим, са смислени и полезни за обществото ни.“

Обучител

Димана Додова

Димана е млада, креативна и изключително важна част от нашия екип. Тя започва пътя си като доброволец към Младежкия панел на Центъра за безопасен интернет още в тийнейджърските си години и винаги е била блестящ кадър на теми свързани с онлайн безопасността на подрастващите – кампаниите „ОблечиСеБе“ и „ГероятСиТи“ нямаше да съществуват без нейната всеотдайна роля. Сега, обучаваща се в бакалавърска програма по психология, тя става незаменима част от екипа експерти в Центъра и в обучения с деца и родители. 
 
Димана е нашата безценна връзка с младите, която успява да ни вдъхнови да не спираме да търсим пътя към тях. Като отговорник за Младежкия панел,  тя успява да мотивира и вдъхновява подрастващите да създават чудеса. 
 
Винаги търси доброто у хората и с лекота преминава през предизвикателствата, с които се сблъсква.
Вярва, че активната и ангажирана младежка общност е ключът към формирането на общество, което дава възможности и признание на младите хора.

„Част съм от Асоциация Родители, защото това е мястото, където мога да споделям своята страст и да се развивам. Виждам ефекта от положителната промяна, която успяваме да постигнем заедно и какво огромно значение има младежкото участие.“

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.