Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2013

Звезди на петия ФАМИЛАТЛОН стават бащите

Специална приключенска програма за татковци и деца е включена в петото поредно издание на ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот, който ще се проведе на 18 май (събота) от 14:00 до 19:00 часа на Поляната с гълъбите в Южния парк. Празникът се организира ежегодно от Асоциация Родители, в партньорство с Фондация Приложни изследвания и комуникации и Столична община и тази година е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Тази година събитието е ориентирано към активното включване на бащите в забавленията и игрите на цялото семейство. Над 20 клуба са подготвили специални предизвикателства, а най-активните татковци ще участват в специална томбола с много награди, сред които голямата – тридневно приключение за цялото семейство.

В празника са поканени да се включат и всички останали членове на семейството от най-малкия до най-големия.

По време на Панаира на възможностите на Поляната с гълъбите и пространствата около нея близо 40 клуба за спорт и свободно време ще дадат възможност на родители и деца да изпробват палитра от спортове – от широко популярното карате до малко познатия у нас петанк. В програмата са включени още софтбол и бейзбол, капоейра, айкидо, еърсофт, спортно ориентиране, роботика, йога и още много предизвикателства за тялото и духа. Така ФАМИЛАТЛОН дава възможност на децата и семействата да направят по-лесен избор за спорт или хоби по своя мярка.

Награди ще има в изобилие, а на сцената са включени много музика, песни и танци!

По традиция почетно място в програмата заема темата за безопасността на децата в интернет. Родители и деца ще могат да поиграят на интерактивната образователна игра „Флашко в страната на спамчетата“. Тази година семействата ще могат да опитат силите си в разкриването на тайните на кръстословицата на Microsoft, а докато играят, ще открият и какво е важно за семейната безопасност в мрежата. Младежите от Центъра за безопасен интернет пък са замислили атрактивната игра за тийнейджъри по години и по душа «Скрий си Фейса».

Големият велопоход от 14.30 ч. ще събере любителите на колоезденето от 7 до 107 години за обиколка на Южния парк. Участие в него ще вземат Министърът на физическото

възпитание и спорта Петър Стойчев и Заместник-министър Йордан Йовчев. В 16.30 ч. те ще се присъединят към Кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова, Заместник-министъра на образованието, младежта и науката г-жа Мариана Банчева и Председателя на Държавната агенция за закрила на детето г-н Калин Каменов, които ще отправят официални приветствия към участниците в празника от сцената на Поляната с гълъбите.

За велосипедистите от 3 до 6 години е Малкият велопоход от 17.15 ч. около Английските ливади в близост до Поляната с гълъбите. Детската градина с най-масово участие във велопохода за малки колоездачи ще спечели освежаване на двора с усилията на доброволците на Виваком фонд.

Любимото приключение на много от последователите на българското издание на ФАМИЛАТЛОН – играта „Малката Европа“, организирана с подкрепата на Виваком фонд,

за пореден път ще постави на изпитание уменията за ориентиране на участниците, като им даде възможност сами да открият 27-те европейски столици, скрити на територията на Южния парк. Там те ще научат нови и интересни неща и на някои от столиците ще се срещнат с представител на съответната държава.

Тази година децата ще надпишат и украсят със своя рисунка специална покана към бащите си да участват заедно на ФАМИЛАТЛОН. Журито от „Национална мрежа за децата“ ще избере трима победители сред рисунките и ще им връчи награди.

ФАМИЛАТЛОН е част от френската инициатива Фамилатлон и вече се провежда в четири български града: София, Козлодуй, Горна Оряховица и Димитровград, които споделят убеждението, че игрите и спортните занимания заедно са от изключителна важност за здравето и благополучието на цялото семейство.

Движение ФАМИЛАТЛОН е любовта към играта, децата и другите хора!

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.