Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2011

На 14 май 2011г. (събота) в навечерието на Международния ден на семейството и във връзка с Деня на Европа от 10.30 до 16 часа на Поляната с гълъбите в Южния парк всички деца ще имат възможността да прекарат почивния ден заедно с родителите си, участвайки във „Фамилатлон” – игри и забавления за цялото семейство. Събитието се провежда съвместно с Асоциация „Спорт за всички“ и с подкрепата на Столична община. Към празника на семействата ще се присъедини и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, както и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Събитието се организира за трета поредна година с основната идея, че спортът е много важен инструмент за укрепване на здравето и семейните връзки. Именно затова „Фамилатлон” ще даде шанс на малчуганите да изпробват възможностите си в спортове и занимания за свободното време като: бадминтон, софтбол, капоейра, айкидо, паневритмия, ролери, карате, семейни игри, роботика, бокс, художествени ателиета, верижно четене, катерене, петанк, ръгби, акробатичен рокендрол, таекуондо и още много екзотични и динамични игри.

Маршрутът по спортно ориентиране по традиция ще носи името „Малката Европа” – най-необичайният и интригуващ начин да опознаеш 27-те столици на стария континент. Под формата на игра всички деца ще могат да пресичат границите на държавите само с няколко крачки и по този начин да обогатяват знанията си за различните култури и света. В същото време родителите могат да доведат децата си заедно с техните велосипеди, с които да участват в малък велопоход за колоездачи до 6-годишна възраст.

„Фамилатлон” ще бъде съпътстван от героя Флашко, който знае всичко за безопасната интернет мрежа и мобилните комуникации.

Цялата веселба ще приключи в 16 ч. с почистване на Поляната с гълъбите и околните паркови пространства.

Интереса ще подгряват Супер Любо и Василена Матакева, които ще представят изпълненията и демонстрациите на сцената и около нея.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.