Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2009

Асоциация Родители съвместно със Столична община и Центъра за безопасен Интернет организира на 9 май ФАМИЛАТЛОН – празник на семейния спорт и здравословния начин на живот, под патронажа на чешкото председателство на Европейския съюз в лицето на чешкия посланик, Н.Пр.г-н Мартин Клепетко. Празникът се провежда с любезното съдействие на Вивател-БТК и Волтарен Емулгел.

 

ФАМИЛАТЛОН е празник на семейството и спорта. Първообразът му е създаден във Франция от група ентусиасти. Основната идея е, че семейният спорт е много важен инструмент за укрепване на здравето в семейство. Подобен празник от една страна е обърнат към самите семейства, но от друга страна е важен инструмент за лобиране в полза на идеята за създаване на благоприятни условия за семеен спорт. В рамките на френското председателствона ЕС представител на Асоциация Родители получи в Париж хартата на Фамилатлон, с което се присъедини като български партньор в инициативата.

Целите на ФАМИЛАТЛОН са:

– Да промотира идеята за семейния спорт като основен източник на семейно здраве.

– Да постави в публичното пространство въпроса за създаване на достатъчно условия за развитие на семеен спорт.

– Да даде възможност на семействата в София да експериментират в рамките на един ден с различни видове спорт.

– Да предостави на семейства информация относно възможностите за практикуване на различни видове спорт на територията на столичния град.

– С участието на френските инициатори да представи европейското измерение на идеята за семейното здраве, като основа на устойчиво развитие .

 

 

 

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.