Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2015

Родни спортни звезди играят с деца и семейства 

по време на ФАМИЛАТЛОН 2015 

На 17 май 2015 г. за седми пореден път Асоциация Родители организира за децата и техните семейства ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. И тази година събитието е подкрепено от Виваком фонд. На Голямата поляна в Южния парк от 14 до 19 часа близо 40 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време. Гостите на празника могат да избират между капоейра, айкидо и други бойни изкуства, бейзбол, софтбол, голф, езда, лакрос, ходене по въже, суинг и народни танци, йога, роботика, майсторене от рециклирани материали, наблюдение на птици и още много различни спортни, еко и арт занимания за деца и семейства.  

По време на празника ще бъде обявен стартът на новата съвместна кампания на Министерството на младежта и спорта и в. “Стандарт“. Кампанията „Млади шампиони“ е посветена на популяризирането на талантливи спортисти до 14 г. и до 23 г.  

Участниците във ФАМИЛАТЛОН 2015 ще имат възможност да тренират заедно с известни спортисти, поканени от в. „Стандарт“ в рамките на инициативата „Открит урок за шампиони“. Това са „златните момичета на България“, световните шампионки по художествена гимнастика Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, водени от треньорката Ина Ананиева.  

Волейболната звезда Любо Ганев ще покаже умения заедно с двама обещаващи младежки национали. Демонстрация ще направи и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев. 

Във футболния сблъсък „Левски“-ЦСКА „сините“ ще бъдат представени от големия си талант Божидар Краев, а „червените“ – от новото си откритие Анатоли Господинов. Малчуганите ще могат да разменят пасове и да бият дузпи с двамата талантливи футболисти.  

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.