Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2016

Семействата с деца ще се състезават за наградите на ФАМИЛАТЛОН за осми път 

 

На 15 май 2016 г. за осми пореден път Асоциация Родители в партньорство със Столична община организира за децата и техните семейства ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. На Голямата поляна в Южния парк от 14 до 19 часа близо 50 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време. Гостите на празника могат да избират между лека атлетика, фехтовка, тенис, капоейра, айкидо и други бойни изкуства, бейзбол, софтбол, езда, лакрос, ходене по въже, съвременни и народни танци, йога, роботика, майсторене от рециклирани материали, наблюдение на птици и още много различни спортни, еко и арт занимания за деца и семейства.  

Специална програма от игри и състезания в средата на Голямата поляна ще бъде основният акцент на празника. Деца и родители ще скачат в чували, ще надуват топки, ще дърпат въже, ще разучават стъпките на най-новите танци и традиционни хора. Програмата ще бъде открита с „Игрите на нашето детство“, организирани от „Пълна къща“ – клуб на многодетните родители към Асоциация Родители. 

За осма поредна година деца и семейства ще участват в обиколка на европейските столици. Играта „Малката Европа“ провокира деца и родители да обиколят Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат български и чуждестранни доброволци – домакини на столиците, и ще им покажат най-интересното от градовете.  

ФАМИЛАТЛОН има специална програма, насочена към татковците. В два тура бащи и деца ще имат възможност да участват в различни игри и състезания, организирани от НР и сайта DECHICA.COM 

От 16 часа ще стартира велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал, а детската градина с най-голям брой участници – специална награда. 

По време на игрите, организирани от Националния център за безопасен интернет, деца и родители ще научат повече за разумната и полезна употреба на Мрежата и ще могат да тестват мобилните си устройва за безопасни настройки в полевата клиника на „Д-р ОхЗаби“. 

Официален гост и патрон на ФАМИЛАТЛОН 2016 е столичният кмет госпожа Йорданка Фандъкова. ФАМИЛАТЛОН е организиран от Асоциация Родители в партньорство със Столична община по Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2015 г. и се реализира в подкрепа на инициативата “София – Европейска столица на спорта 2018 г.” 

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.