Пропускане на връзки

Трудните случаи: Една от важните теми, които ще засегне конференцията „Родители и учители: Заедно за детето“

„Трудните случаи и какви са перспективите и нуждите за подобряване на ситуацията?“ Това ще бъде една от темите, по които ще се проведе дискусия на конференцията „Родители и учители: Заедно за детето“ на 15 февруари. Форумът си поставя за цел да повдигне завесата на отношенията между семейство и училище/детска градина, да привлече вниманието ни към темата и да предизвика разговор за ползите за децата от пълноценната връзка между учители и родители.

Екипът на Асоциация Родители неслучайно е избрал трудните случаи и перспективите и нуждите за разрешаването им за тема на едната дискусия в рамките на конференцията. Навярно няма специалист в системата на образованието, който да не се е сблъсквал със сложен казус в практиката си и затова разговорът по този въпрос е от такава важност. Като панелисти в дискусията ще се включат Анет Маринова – училищен психолог, 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“, гр. София, Марияна Георгиева – образователен експерт в сферата на качеството в средното образование и професионалното развитие на учителите, Асен Александров – директор на 51 СУ „Елисавета Багряна”, гр. София; председател на Сдружение на директорите в средното образование в Република България, Георги Еленков – директор на застъпнически отдел, НМД, обучител и медиатор към ПАМБ и сдружение „Виа Хуманика“. Базирайки се на опита и експертизата си, те ще споделят своите размисли по темата и ще отговорят на най-важните въпроси, произтичащи от нея.

Заедно с присъстващите те ще разсъждават по въпроси като „Какво трябва да се промени в образователната система, за да могат учителите, децата и родителите да получават подкрепа и да има ясно установени граници?“, „ Докъде се простира ролята на училището/детската градина и кога се налага намеса отвън?“ „Кой друг извън екипа и родителите може да помогне за разрешаването на трудната ситуация?“, „Как самите те се справят с трудните случаи?“.

На конференцията ще бъде представена програмата “Цялостна училищна политика за взаимодействие с родители” на Асоциация Родители, която поставя акцент върху изграждането на системен подход за партниране между родителите и учителите. Програмата е ценен източник на подходи и похвати, които гарантират създаването на силна училищна общност и индивидуален подход към всяко дете, а това само по себе си е необходимо условие за справяне с трудните случаи и дори предотвратяването на ситуации, в които вече говорим за трудни случаи.

Така че запазете си датата 15 февруари, за да проследите събитието (ще има възможност и онлайн да се гледа), а ако темата за трудните случаи е от интерес за Вас, може да подготвите и своите въпроси и да ги зададете по време на форума.

Цялата програма на конференцията може да откриете тук.

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.