Пропускане на връзки

Щастлива развръзка: Сашко е намерен жив и здрав!

Щастлива развръзка на случая със Сашко, който изчезна преди девет дни – детето бе открито невредимо днес в 14.27 ч! 12-годишният Сашко, което е дете в аутистичния спектър, бе намерен на 7 км от Перник в труднодостъпна местност. Той е в стабилно състояние и е бил откаран в „Пирогов“, където са му направени веднага кръвни изследвания. Има повърхностни охлузвания и лека дехидратация, но е в цялостно добро състояние.

Това дете е боец, за да може да издържи по този начин девет дни. Не мисля, че и възрастен щеше да се справи толкова добре“, заяви министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

Доброволецът, който открива Сашко, се казва Веселин Георгиев. Той разказа, че когато видял детето, то лежало в дере в труднодостъпна местност в южния склон на Голо бърдо.

„Официален празник е днес“, казаха доброволците, които девет дни търсиха неуморно малкия Сашко. „Детето е оцеляло, защото се е борило. То през цялото време е било в планината, която има много дерета. Планината може и да е майка, може и да е мащеха, в случая е била майка“, заявиха още те.

Припомняме, че в безпрецедентната по своя мащаб акция по издирването на 12-годишния Сашко участваха стотици хора – както пожарникари, полицаи и жандармеристи, така и много доброволци. Те не изгубиха надежда, че детето ще бъде намерено и в крайна сметка усилията им се увенчаха с успех!

Бащата Александър Цветанов е заедно с детето си в „Пирогов“. Той каза, че Сашко се е гушнал в него, като го е видял и отправи благодарност към всички, които не се отказаха да го търсят. Детето ще остане в реанимацията на столичната болница и с него ще работят психолози.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.