Пропускане на връзки

„Родители и учители: заедно за детето“: конференция на Асоциация Родители

Асоциация Родители организира конференция „Родители и учители: заедно за детето“. Събитието ще се проведе на 15 февруари 2024 г. (четвъртък), от 10:00 ч в Launchee, ЦУМ (бул. “Мария Луиза” №2). 

Целта на форума e да повдигне завесата на отношенията между училището/детската градина и родителите и да предизвика разговор за важността на темата и ползите за децата от пълноценната връзка между родители и учители. Конференцията ще събере на едно място експерти, директори, учители и представители на институциите, които ще обсъдят и анализират взаимодействието между училището и семейството. В рамките на форума ще се проведат дискусии на тема „Трудните случаи и какви са перспективите и нуждите за подобряване на ситуацията?“ и на тема „Добри практики в България“.

По време на конференцията ще бъдат оповестени и данните от национално проучване на организацията. Изследването съдържа информация за ключови нагласи на родителите в България по отношение на училищното образование, включително какви позитиви и негативи виждат семействата в образователната система и какво е мнението им за възможни промени. Организаторите вярват, че изводите от изследването ще са полезни и надграждащи работата на всеки професионалист и родител.

В рамките на форума ще бъде представена и програмата “Цялостна училищна политика за взаимодействие с родители” на Асоциация Родители, която поставя акцент върху изграждането на системен подход за партниране между родителите и учителите. Целта й е да се гарантира една силна училищна общност и индивидуален подход към всяко дете.

Вижте повече ТУК

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.