Пропускане на връзки

Няколко неща, които да имате предвид, когато избирате раница за детето

Изборът на раница за първокласника е вълнуващ момент. Нашият съвет е да се заредите с търпение и хубаво настроение и да го превърнете в едно приятно семейно изживяване. Когато стигнете до този момент, е хубаво да оставите детето само да избере темата на своята раница, и да уважите мнението му. Вашата задача обаче ще бъде да се погрижите за здравето и безопасността му. Ето няколко препоръки от нас във връзка с избора на раница:

Теглото на раницата

Колкото по-малко тежи една раница – толкова по-добре, без това да става за сметка на качеството. Правилото тук е, че раницата е добре да не надминава собствено тегло от 1 кг. От друга страна теглото на раницата със съдържанието не трябва да надхвърля 10-15% от теглото на детето. Често това е трудно за постигане. Учебници, тетрадки, като добавите лека закуска и няколко неща от първа необходимост, които децата поставят в нея и раницата става наистина тежка. Тук голямо значение има базата на училището, както и организацията на работа на самите учители. Огромен плюс е възможността повечето учебници и материали да остават в училище вместо да се носят всеки ден.

Джобове, отделения, приспособления

Освен здрава, раницата трябва да бъде и функционална. Отделенията, джобовете, органайзери и др. спомагат за по-добро удобство и организация на пособията и учебниците в нея. Хубаво е раницата да има поне две отделения – за учебниците и за другите помагала, тетрадки, несесери и др. Външните и страничните джобове са допълнително удобство за шише с вода, телефон, тефтерче, кърпички и др.

Характеристики на раницата

За раниците за първи клас препоръчваме най-вече – гърбът на раницата да е твърд, ергономичен и подплатен с дишаща материя, да има широки удобни презрамки с регулиране, колан за придържане на презрамките, твърдо дъно, светлоотразителни ленти.

 

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.