Пропускане на връзки

Малкият човек тръгва на градина: Къде да намерим отговори на всички въпроси, които ни вълнуват?

Ето че някак неусетно бързо са минали и бременността, и раждането, и кърменето, и захранването, и пълзенето, и прохождането, и поникването на първото зъбче, и още куп други първи неща… Докато се усетите, вашето сладко бебенце вече е пораснало и се е превърнало в малък човек. На този малък човек тепърва му предстои голямото житейско предизвикателство – да опознае света. Разбира се, мъникът вече е натрупал доста опит, но сега идва времето да започне да общува все по-активно с външния свят, с други големи освен с мама, тати, баба и дядо, с други деца освен с приятелчетата от близката градинка…

Всичко това се случва някак естествено, когато детето тръгне на детска градина. За вас и вашето дете започва нов важен период в живота. Тръгването на детска градина е истинско предизвикателство не само за малкия човек, но и за родителите. Голяма част от деня на детето ви вече ще минава сред други хора, то ще трупа нов опит и впечатления, ще придобива нови умения, ще задава нови въпроси. Въпреки че времето, което ще прекарвате заедно, ще е по-малко отпреди, вие ще продължавате да сте най-важните хора за него и вашата любов и подкрепа ще са му нужни, за да се справи с новите задачи пред себе си.

Не знаем какви са вашите спомени от детската градина, може би са приятни, а може би – не… Знаем обаче, че когато детето ви тръгне на детска градина, това ще породи у вас десетки въпроси – дали се адаптира добре, как се храни, как общува с другите и т.н. Отговорите ще откривате заедно с детето, с неговите учители и с другите родители.

Отговори на много въпроси ще ви даде и наръчникът на Асоциация Родители „Добре дошли в детската градина“. В него ние, екипът на Асоциация Родители, сме събрали съветите на експерти по детско развитие и натрупания опит на други родители, за да ви помогнем по-лесно да се ориентирате в новата си роля – на родители на дете в детската градина.

Сигурни сме, че ще се справите с новите предизвикателства, защото като родители добре знаете, че на което и стъпало от своя житейски път да се намира детето ви, то винаги ще има нужда от вашата помощ, подкрепа и безрезервна любов. Пожелаваме ви спокойствие, търпение и доброжелателност… А през този и идния месец следете страницата на Асоциация Родители, където ще намерите полезни статии и съвети, свързани с детската градина!

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.