Пропускане на връзки

Коледни мисли: Благодарна съм на 2020 г., че ни даде шанса да прекараме толкова много време с децата си!

Ей, майки на малко и много пораснали деца! Не ви ли липсват моментите преди Коледа, когато с трепет избирахме подаръци на децата, тайно ги внасяхме вкъщи, скривахме ги бързо и развълнувано и после когато всички заспят ги опаковахме, прибирахме и чакахме дядо Коледа да дойде? Ех, как ми липсват тези моменти, толкова бързо преминават. Липсват ми разговорите за дядо Коледа, за това кой и колко е послушен, ще дойде ли, няма ли да дойде. Липсва ми импулсивното решение да се вземе нещо безумно за подарък и удивлението в детските очи. Толкова малко му трябва на малкото човече да вярва в чудеса.

Липсва ми ентусиазмът за елхата и нетърпението да я купим и украсим. Крясъците и песните в дните преди Коледа. Така ми липсват и подаръците за мама и тати, които правеха в детската градина. Доволното личице, което се показваше от стаята на детската градина, държейки някакво голямо съкровище – картичка за мама и тати.

Липсват ми тези моменти, но така ми харесват и днешните. Онова закачливо пламъче в очите на тийна, когато казваме на по-малките, че дядо Коледа ще дойде. Старанието им да не издадат тайната и да не разочароват мъниците. Толкова е вълнуващо как децата поемат магията и реално Коледата с тайнствеността си не изчезва и традицията е предадена. Така ми харесват разговорите за сериозните неща от живота в топлата и ароматна кухня. Така ми харесва смеха им и музиката, която ги вълнува и филмите и приятелите им.

Благодарна съм толкова много! Благодарна съм, че всички сме заедно. Благодарна съм на 2020 г., че ни даде шанса да прекараме толкова много време с децата си. Да ги видим как са пораснали, да се насладим на това време, да говорим, да си лежим на дивана, да спорим, да се смеем. Време само за нас. Благодарна съм… за всичките тези моменти и знаейки, че някой ден, когато и това време отмине, те ще се будят в собствените си домове и ще гледат как децата им тичат да видят какво е оставил дядо Коледа под елхата. И тогава пак ще дойде онова време на детското вълнение в нашите домове, на широко отворените очи и детската радост по Коледа.

Така че, майки на тийнове, прегръщам ви и ви пожелавам да изживяваме времето пълноценно и да не тъгуваме за миналото, не че е забранено да се връщаме там с усмивка поне за малко.

Толкова е хубаво да споделяш порастването! Весела Коледа и се оглеждайте за дядо Коледа 😉

НатиК

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.