Пропускане на връзки

Как да подготвим учениците за дигиталното бъдеще?

Нуждата да имаме добри дигитални умения стана ключова през изминалата година. Почти всички аспекти от ежедневието ни преминаха в онлайн форма. В допълнение, 95% от професиите само след няколко години ще изискват дигитална грамотност. Затова е важно да подготвим децата си за дигиталното настояще.

Радваме се да споделим, че през тази учебна година над 2 600 деца и младежи в цялата страна имат възможност да вземат участие в една от 130 безплатните школи по програмиране и дигитални технологии на Училищна Телерик Академия. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на академията до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

С помощта на интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия учениците надграждат креативността и логическото си мислене, придобиват умения за решаване на проблеми и ключови дигитални компетенции.

Обученията ще започнат в края на октомври и ще се провеждат през цялата учебна година, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците в 4-12 клас могат да избират между 7 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и съобразена с тяхната възраст и интереси.

„Щастливи сме, че чрез школите ни учениците могат да се докоснат до света на технологиите и да навлязат в него, за да са по-свободни при избора си на бъдеща професия и локация, от която да работят. Целта ни е да им помогнем да са успешни независимо от сферата, в която изберат да се развиват, защото дигиталните умения са ключови за всяка професия – сега и занапред. Вярваме, че децата на България ще са готови за бъдещето, защото интересът към програмите ни расте с всяка изминала година и през 2021-2022 отваряме рекордните 130 школи в 41 населени места. По този начин все повече ученици от различни населени места ще имат достъп до безплатно и модерно ИТ обучение.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.