Пропускане на връзки

Детето в първи клас: Как да посрещнем този вълнуващ миг?

Скъпи родители на първокласници, тази година 15 септември ще бъде специален ден за вас и вашето дете, защото то за първи път ще прекрачи прага на избраното училище. Въпросите, които си задавате, са безброй – ще се справи ли, няма ли да му е прекалено трудно, дали ще се разбира със съучениците в класа. Вероятно се питате и какво се изисква от вас като родители и дали самите вие ще успеете да се нагодите към новия режим…

Отсега чувствата ви, разбира се, са смесени – радост, страх, вълнение, лека тъга, оптимизъм, надежда… Каквито обаче и емоции да изпитвате, ние ви съветваме да прекрачите училищния праг редом с вашия първокласник с увереността, че сте в най-доброто училище, с най-прекрасните учители, сред най-ученолюбивите деца. Позитивната нагласа е от особено значение за успешния старт на малкия ученик. Създайте си я сега, защото месец август ще се изтърколи неусетно.

За да улесни родителите и децата в този вълнуващ период, свързан с 1 клас, екипът на Асоциация Родители създаде преди 14 години своя Наръчник за родители на първокласници, който има и няколко редакции, за да бъде възможно най-полезен. В него ще намерите ценна информация както за физическите и емоционалните особености на детето в тази възраст, така и за режима, потребностите и живота му в училище.

През този и идния месец в страницата на Асоциация Родители ще намерите всичко най-важно и необходимо, за да сте подготвени за този важен миг от пътя на детето, а именно прекрачването на прага на училището за първи път!

Наръчника ни за родители на първокласници може да видите тук.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.