Пропускане на връзки

Нова телевизионна поредица „Училището, което искаме“ поставя важните теми от образованието

Нова образователна поредица „Училището, което искаме“ стартира по новинарския канал NOVA NEWS с началото на втория учебен срок. В рубриката, която е създадена в сътрудничество с Асоциация Родители, Национална мрежа за децата и други организации и образователни експерти, ще бъдат разгледани най-наболелите проблеми от сферата на образованието. Сред темите, които ще получат гласност в предаването „Социална мрежа“, са физическата среда в училище, тормозът и агресията сред децата, храненето в училище, извънкласните занимания, участието на родителите, учебният материал, здраве и спорт в училище, дигиталните умения на учениците и още много.

Водещата Милена Янинска ще поставя важните въпроси за образованието и ще търси отговорите им заедно с експерти, за да се открият решенията и начините за прилагане на добри и успешни практики. Репортажи от страната ще показват добрите примери и проблемните области такива, каквито са те в реалната среда в училище и през гледната точка на  деца, родители и експерти, работещи с деца.

Проектът е ключов за Асоциация Родители, експертна организация, която от над 20 години работи в сферата на образованието. Чрез дейността си ние съдействаме за подобряване на партньорските отношения между училището/детската градина и родителите и за изграждане на доверие между тях, което е важно условие за създаване на благоприятна образователна среда и добро представяне на децата в училище.

Рубриката ще се излъчва два пъти месечно – всяка втора и последна седмица на месеца. Първият епизод бе показан на 12 февруари – той поставя най-наболелите проблеми, но и показва добрите практики. В него взеха участие Яна Алексиева от Асоциация Родители и Пламена Николова от „Национална мрежа за децата“, които говориха за проблемите в училище и добрите примери. Бе излъчен и първият репортаж за добра практика – от 191 ОУ “Отец Паисий”, което се намира в село Железница и вече седма година прилага иновативен метод в педагогиката.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.