Пропускане на връзки

Златното правило, когато избирате дрехи за децата

Основното правило, когато избирате дрехи за детето си, е безопасността. Затова да заложите на правилната материя е от голямо значение. Децата имат чувствителна кожа и се нуждаят от тъкани, които са меки и не крият риск от алергии или инфекции. За ежедневни тениските и суитшътри, както и за панталоните и клиновете, например най-добрият избор е чистият памук. Правилото важи за всички членове на семейството, но най-вече за бебетата, чиято кожа е особено деликатна.

Винаги гледайте циповете, копчетата и всякакви дребни елементи да са фиксирани здраво, особено когато дрехите са за по-малките дечица, и да са изработени от материал, който също не дразни кожата.

Разбира се, за по-големите малчугани дизайнът и моделът на дрехата започват постепенно да изскачат на преден план. Докато бебето можем да облечем по свой вкус, изведнъж положението се променя, в някои случаи още в детската градина. Децата имат вече любими герои и цветове и мама и татко неизбежно се съобразяват с тези желания. Но тук отново ще препоръчаме да се заложи на качеството на текстила и на безопасността на всички елементи по дрехата.

Ако все още не сте попаднали на място, откъдето бюджетно да пазарувате безопасни, здрави и стилни дрехи за децата си, ще ви подскажем – мястото е Lidl, а брандовете са Lupilu за по-малките и Pepperts за по-големите момичета и момчета. Текстилните им предложения са сертифицирани от немския институт за качество Хоенщайн (Hohenstein). Прецизната система тества здравина и устойчивост на материята, точност на размерите, безопасност на всички елементи на дрехата. Сертификатът, който се издава, е гаранция за липсата на вредни вещества, за съответствие на обозначените размери и за запазване на физическите качества на дрехата след многократни изпирания, съобразени с указанията на етикета. Институтът гарантира също и “Нежност към кожата” със специален допълнителен сертификат.

Можете да се запознаете отблизо с двата собствени бранда за детски дрехи на Lidl по време тазгодишния ни Фамилатлон, който е на 3 юни в Южния парк в София.

Информация на любимия фестивал на малки и големи може да откриете във фейсбук страниците ни https://www.facebook.com/famillathlonbulgaria и https://www.facebook.com/AsociaciaRoditeli.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.