Пропускане на връзки

Защо е важен Центърът за безопасен интернет – тема на Cyber Security Talks Bulgaria

Националният център за безопасен интернет участва в Cyber Security Talks Bulgaria, първото ежемесечно събитие в България на тема Киберсигурност, чиито домакин на 14 ноември беше Сентио #Cybersecurity – българската компания за киберсигурност, която спаси Центърът от затваряне в началото на годината.

В рамките на изданието компанията представи каузата си – безопасността на децата в Мрежата, а координаторът на Центъра Антоанета Василева сподели какви са основните предизвикателства за децата и как Центърът подкрепя подрастващите и техните родители през Горещата линия за докладване на онлайн престъпления срещу деца и Консултативната линия за онлайн безопасност #124 123.

В ноемврийското издание на събитието, което събира водещи компании в киберсигурността, държавни институции, неправителствени организации, ентусиасти, ученици и студенти, участваха над 130 специалисти. Димана Додова, координатор на Младежкия панел към Центъра, разказа за инициативите на младежите, ангажирани с каузата за безопасния интернет и тяхната роля в създаването на кампаниите на Центъра. Сентио #Cybersecurity

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.