Пропускане на връзки

Ваканциада на 17 юни подкрепя 3 каузи, свързани с децата

Сдружение „Безопасни детски площадки“ отбелязва 7-ия си рожден ден с празник за децата и семействата на открито в парка на София Тех Парк – Ваканциада на 17 юни, събота, 10-16 часа. Участниците в спортния празник – над 25 организации, и всички посетители ще могат да подкрепят три каузи, свързани с благополучието на децата в България. Те са за лечението на Радост, която страда от онкологично заболяване, за повече терапии с коне за деца с увреждания и в полза на организация, която предоставя закрила на жертви на домашно насилие. На място ще има представители и на трите инициативи, ще има и базар на ръчно изработени играчки и предмети в полза на каузите.

Ето и самите каузи:

Фондация „Можем заедно“ в подкрепа на конна база „Ахил“, в която се организира терапии с коне за деца с увреждания. Кампанията „Да спасим конна база „Ахил“ е в подкрепа на закупуването на парцела, на който е изградена конната база и за запазване на терапевтичния център. Възползвайте се от благотворителен базар и професионална фотосесия от фотографа Анна Йончева. Цената на фотосесията е 50 лв.

Фондация „П.УЛ.С“ – Помощ сега за пострадали от домашно насилие (platformata.bg) . Поддържа Кризисния център за жени, преживели насилие в Перник. Ще можете да научите повече за борбата с домашното насилие, да си купите плетени играчки, сапуни, феи, лалета, свещи и други в полза на каузата.

Да се обединим за Радост – Да се обединим за Радост (pavelandreev.bg) е в полза на 15-годишната Радост Жечкова. Тя учи в Национална търговско-банкова гимназия в София. Страда от Сарком на Юинг.

Четвъртата кауза на събитието е свързана с насърчаване на рециклирането и за по-чиста България. Ваканциада е първото в София голямо спортно събитие без отпадъци, подкрепено от BG Бъди Активен, в партньорство със София Тех Парк. То е част от инициативата Спорт#БезОтпадъци на сдружението. В парка ще бъде поставен и Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще събираме пластмасови шишета до 3 л, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. Това е част кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ – “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“. Идеята е част от програмата на „Място България“.

Ето и акценти от спортните дейности от събитието: Ръгби, скаутско приключение, бразилско джу-джицу и бокс, Боче, голф, лека атлетика и фитнес за деца, ходене по въже, катерене, стрелба с лък са част от спортните ни предложения за децата.

Очакват ви и предизвикателства за ума, вкусни изкушения, среща с експерти по безопасен интернет, възможност за умни покупки. Вижте пълната програма на събитието във ФБ страницата на Сдружение „Безопасни детски площадки“ и във ФБ събитието на Ваканциада. Специални благодарности организаторите отправят към всички партньори и съмишленицици: София Тех Парк, БГ Бъди Активен и Място България, Радио София, Code Health TV, Книговище, Организация на българските скаути, 2Sport4Life, Ancestral Superfoods, Dental Lolliipop, Барабар, RealFood, Център за безопасен интернет, Малкият готвач, Боен Клуб Левски София, ClimbAcademy, Offline kids, Гамифино, Тupperware, Active kids, Район „Младост“, Катерица, History Teacher, Ескрео, Неделно училище към храм „Рождество Христово“, Асоциация за развитие на българския спорт и приятели, MindHub Coding School | MindHub – София Слатина (София), Logiscool Младост и Слатина, Техарт, Хелен Дорон Слатина.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.