Пропускане на връзки

Стартира дигиталното приключение за деца и младежи Digital Scouts

От 28 август до 3 септември дигиталното приключение за деца и младежи Digital Scouts идва с нови знания за онлайн безопасността, любими инфлуенсъри и страхотни награди. В продължение на една седмица петото издание на образователния куиз на Yettel, реализиран в партньорство с Национален център за безопасен интернет, ще ангажира децата с темата за опасностите онлайн с леснодостъпна и полезна информация. Играта в приложението Digital Scouts предизвиква участниците да се справят с 12 реални ситуации, тематично разделени в четири категории, покриващи най-често срещаните заплахи за подрастващите в мрежата – „Непознати онлайн“, „Фалшиви новини“, „Сигурност и защита в интернет“ и „Онлайн тормоз“.

Партньор в кампанията е Национален център за безопасен интернет (Safenet) и неговите експерти, които са подготвили съдържанието на куиза, така че да адресира най-честите заплахи на децата онлайн. Социално отговорната инициатива на Yettel Digital Scouts учи младежите как да реагират, ако станат жертва на кибертормоз или някой се опита да атакува личното им пространство, ако се опита да се възползва от тях или да ги компрометира с инструментите на дигиталната среда.

На помощ в борбата с дигиталните заплахи идва и отряд от любими на подрастващите популярни лица, които формират четири отбора от дигитални скаути, вдъхновени от темите на куиза. Те ще достигат до децата чрез микс от полезно и забавно съдържание с практически знания за безопасно сърфиране онлайн в най-посещаваните от тях социални медии като TikTok, Instagram и YouTube. Към „Кликбейт противниците“ се включват Борислав Вълов (Ей Бо) и Милен Колев, които ще дават ценни съвети на тийнейджърите как да разпознават фалшивите новини. Те ще им помогнат да се ориентират в огромния поток от информация в дигиталната среда, в която AI технологията навлиза все по-активно. Предводител на „Пазителите на пароли“ е Калоян Димитров – Балан, който ще покаже на участниците в играта защо е важно да имат силни пароли, а Борислава Тодорова – BambyGal от отбор „Справедливите“ ще застане срещу онлайн тормоза и фалшивите профили в интернет. Популярните братя от Анди Студио пък са „Кибер нетфлуенсърите“, които ще представят най-големите опасности за младежите в мрежата и как да им се противопоставят.

Всички включили се в куиза и отговорили правилно на 12-те въпроса ще участват в томбола за iPhone 14 Pro Max 128GB, смарт часовници HUAWEI WATCH GT 3 46mm Active Edition, безжични слушалки Nothing Ear (stick) и HUAWEI FreeBuds 5i, както и смарт гривни HUAWEI Band 8. Сега приложението Digital Scouts може да бъде свалено от Google Play и App Store, a повече информация и пълните условия на кампанията можете да видите тук.

За Yettel:

Yettel е новият телекомуникационен бранд на PPF Telecom Group, въведен през 2022 г. за пазарите в България, Сърбия и Унгария. Поставяйки клиента на първо място, мисията на Yettel в предоставянето на свързаност и дигитални услуги е ясна: да помага на хората да постигнат баланс в живота.

Yettel България, част от PPF Group, е телекомуникационна компания, предоставяща свързаност на над 3 милиона потребители с хора, устройства и бизнеси. До март 2022 г. компанията присъства на българския пазар като Теленор България.

През 20-годишната си история на българския пазар компанията изгради силна репутация на пионер в областта на безжичните мрежи и отвъд тях, като стартира първата търговска 4G мрежа в България през 2015 г., първата VoLTE услуга през 2018 г. и проправи пътя за развитието на 5G с първия тест на 5G мрежа в страната. Водещият в сектора подход на Yettel към инфраструктурата спечели шест последователни сертификата Best in Test, присъдени от световната организация umlaut, която определя златния стандарт в сектора.

Днес Yettel България има повече от 1800 служители, разполага с над 180 магазина за продажба на дребно, а мобилната й мрежа покрива над 99% от населението на България. За повече информация, моля, посетете: Yettel.bg.

За Националния център за безопасен интернет:

Националният центърът за безопасен интернет, работи в подкрепа на сигурността на децата онлайн вече над 16 години. Има две важни услуги – Горещата линия за докладване на незаконно онлайн съдържание, като за над 16 год. работа сме получили 63 228 сигнала свързани с незаконни и вредни действия срещу деца и младежи онлайн. Консултативната линия за онлайн безопасност за деца 124 123 е телефонът на който деца, родители и учители могат да потърсят помощ, информация и да подадат сигнал при онлайн проблем с дете.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.