Пропускане на връзки

Седмицата на бащата отправя две предизвикателства към татковците

Както вече съобщихме, тази година отбелязваме десетгодишен юбилей на инициативата на Асоциация Родители – Седмица на бащата.

По случай празника решихме да поставим две предизвикателства на бащите. В първото отправяме 10 въпроса към татковците, защото за нас е важно да чуем техния глас. Всеки, който иска да сподели с нас какво за него е бащинството, може да го направи, оставаме на вас да изберете как – може да ни отговаряте в коментарите под статията, да ни запишете видео с отговори или да ни изпратите вашите отговори като съобщение в страниците на Асоциация Родители и Да бъдеш баща.

А ето ги и нашите въпроси:

  1. Бащинството за теб е: Опиши с три думи
  2. Най-големият ти успех като баща и най-големият провал?
  3. Ако можеше да се върнеш назад във времето по отношение на детето, какво би променил?
  4. Любимата ти игра с детето/децата?
  5. Как се промени светът ти, след като стана баща?
  6. Най-голямата пакост, която ти си правил като дете? Бъди честен 😊!
  7. Кой стереотип за бащите ти е най-досаден?
  8. Имаш ли ритуал с детето? Ако да, какъв е той?
  9. Какво би казал на всички онези мъже, които тепърва ще стават татковци?
  10. На какво те научи детето?

Второто предизвикателство в рамките на Седмицата на бащата ще ангажира вниманието както на бащите, така и на децата. Нарекохме го „10 желания, които си изпълняваме с татко“, като ни се иска да обърнем внимание именно на най-съкровените моменти в отношенията между деца и бащи, тези, в които те мечтаят. Дали желанията ще са споделени, дали ще са само на детето или само на бащата, решавате сами. Всеки, който иска да участва, може да го направи чрез видео, рисунка, снимка или писмо, което да прати като съобщение в страниците на Асоциация Родители и Да бъдеш баща.

Обратното броене започва от днес – 23 октомври и ще продължи до 8 ноември, сряда! Имената на всички участници в двете предизвикателства ще участват в томбола с награди.

*Снимките, на които има деца, трябва да бъдат придружени от писмено съгласие на родителите/настойниците на децата. Изключение правят снимки, представящи масово мероприятие – публика на футболен мач, състезание с множество участници, публика на концерт и т.н.

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.