Пропускане на връзки

С деца на път: 4 неща, които не бива да забравяме

Ето че отново дойде сезонът на пътуванията, приключенията и почивките. Макар и май месец да е дъждовен и студен, родители и деца вече се впускат в пътешествия и тръгват на път в търсене на хубава природа, чист въздух и приятни и различни емоции. Няма как да отречем, че всяко такова пътуване с деца, големи или малки, обаче си е стопроцентово предизвикателство. Че помъкваме цялата покъщнина с нас, когато тръгваме на път особено с малки деца, е ясно за всички. Но е хубаво да си направим план с най-важното, което е необходимо да вземем. Затова решихме да улесним родителите с няколко съвета. Встрани от задължителната аптечка, детското столче за пътуване и всички основни атрибути, от които биха имали нужда нашите малчугани според възрастта, ви подсещаме за още няколко неща, които в бързането бихме могли да забравим.

Пликчета и близалки за повръщане

Обикновено на път могат да се появят много причини за спиране, а нашата роля е да се подготвим добре за тях. Те са различни според възрастта, но при малко по-големите деца е често срещан проблемът с повръщането, особено ако има завои. Затова не забравяйте да сложите близалки срещу повръщане и няколко пликчета и то на достъпно място.

Игри

Игрите и за малки, и за големи (настолни) ще направят почивката ви още по-хубава. Не заемат много място, лесно преносими са и ангажират вниманието на децата по смислен начин. Вместо да застават пред екрана, те ще могат да се съберат с други деца, да общуват през играта и да прекарат хубаво време с приятелчета. Имайте предвид, че на дълъг път игрите могат да разсеят децата и да улеснят пътуването.

Репелент и мазило за след ухапване

Това вероятно е нещо, което малцина биха забравили, но все пак го включваме в нашия списък, предвид сезона, в който влизаме и големия брой насекоми, характерни за него.  Дали ще вземете специализиран препарат от аптеката или ще прибегнете до по-натурални продукти като различни видове масла, разбира се след необходимата консултация с лекар, всеки сам си преценява. Едно обаче е сигурно – уверете се, че разполагате със средство, което да пази от ухапвания и с такова, което би могло да помогне, в случай че има ухапване.

Слънцезащитен крем

Ето това е нещо, което не трябва да забравяме и да маркираме като „Много важно!“. Слънцезащитата е особено важна за малките деца, но и за всички членове на семейството.

Тъй като се развива от раждането до зряла възраст, кожата на бебетата и децата е особено деликатна и заслужава специална грижа при излагане на слънце. Ако не искате да сбъркате с продукта, може да заложите на гамата на BIODERMA Photoderm Pediatrics.

BIODERMA разработи SUN BARRIER TECHNOLOGY, която комбинира UV филтри и витамин E, естествено налични в кожата, и масло от кайсиеви ядки за снабдяване с биомиметични липиди. Тази технология осигурява тройна протекция: › Широкоспектърна UV защита, оптимизирана срещу дългите и къси UVA лъчи › Антиоксидантна защита за предпазване на естествените резерви на кожата от сквален от UV окисляване и предпазване от дълготрайни вреди › Защита и подсилване на естествената бариера на кожата.

Слънцезащитният продукт Photoderm Lait Ultra  пък е подходящ за цялото семейство и също е прекрасен избор!

Искаме да ви подсетим, че през топлия сезон слънцезащитен продукт е добре да използвате, винаги когато сте навън, дори в града. Не забравяйте да го приберете в чантите си, когато дойдете и на Фамилатлон на 3 юни. Повече информация за фестивала може да откриете във фейсбук страниците ни https://www.facebook.com/famillathlonbulgaria и https://www.facebook.com/AsociaciaRoditeli.

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.