Проекти

Да бъдеш Баща
Да бъдеш Баща
April 25, 2019
В Асоциация Родители вярваме, че децата растат най-пълноценно, когато и двамата родители са активна част от живота им. Проектът Да бъдеш Баща се основава на идеята, че добрата и силна връзка между децата и техните бащи води до по-уверени, спокойни и успешни деца, и до по-стабилни и сигурни мъже, тоест, тя се отразява позитивно на цялото семейство. Много по-малко вероятно е дете, което има добра връзка с баща си, да пострада от насилие. Затова от 2013 г. осем български НПО, с координатор Асоциация Родители, действат в подкрепа на връзката баща - дете. Досега над 320 различни организации от повече от 90 населени места в България са участвали в Да бъдеш Баща. Част сме от международната кампания за бащина грижа MenCare, която обхваща над 45 държави на 5 континента. Да бъдеш Баща се финансира от Фондация ОАК. Настоящата втора фаза на проекта продължава от 2017 до 2020 г.
Овластяване на децата в дигиталната епоха чрез ранно развитие на дигитална грамотност
Овластяване на децата в дигиталната епоха чрез ранно развитие на дигитална грамотност
April 25, 2019
Асоциация Родители стана част от този проект, защото той си поставя за цел да развие дигиталната грамотност на децата в начален курс на образованието, както и да включи семействата и училищата в този процес - тема, която от години вълнува нашия екип. Проектът се изпълнява в периода 01.09.2015 г. – 31.08.2018 г., на национално ниво. Асоциация Родители е основен партньор на водещата организация Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Финансирането (стойност 877 804 лв.) е по линия на Фондация ОАК, Програма „Предотвратяване на злоупотреба с деца“. В рамките на проекта направихме национално представително изследване „Децата на България онлайн“ и методически наръчник за учители в начален курс за ранно развитие на дигитално-медийна грамотност. Инициирахме учредяването на Коалиция за развитие на медийната грамотност на българските деца.
Асоциация Родители
Асоциация Родители
Насърчаваме родителите да бъдат най-добрите родители, които могат да бъдат, и подкрепиме децата да се превърнат в най-добрите възрастни, които могат да станат.
Контакти
София, жк. Яворов, бл. 73, ет. 2
02/944 17 99
office@roditeli.org
Удобните спирки
ж.к. Яворов
тролей 4, 5, 8, 11 и автобус 84
Румънско посолство (бул. Ситняково)
автобус 120, 305, 413
Румънско посолство (ул. Шипченски пр.)
трамвай 20, 23
Създадено отAmmuse logo