Пропускане на връзки

Отбелязваме Деня за безопасен интернет с дискусия между младежи и киберексперти

Националният център за безопасен интернет ще отбележи със специално събитие Международния ден за безопасен интернеткойто тази година се чества на 6 февруари, вторник.

Воден от мисията и желанието си да защити децата в дигиталното пространство, Центърът организира утре в София специална дискусия за младите хора, по време на която те ще могат да задават своите въпроси на специалисти по няколко теми. Младежи от 4 столични училища ще имат и възможност да се включат в атрактивна и образователна игра, чиято цел е да ги запознае с рисковете в Мрежата и провери до каква степен са развити уменията им за справяне с различни онлайн ситуации. По време на събитието Центърът за безопасен интернет ще обърне специално внимание на поведението на младите хора в дигиталното пространството, погледнато от различен ъгъл – как то би им се отразило в бъдеще и защо е важно да мислят за последствията, преди да качат каквото и да било в Мрежата и да оставят своята дигитална следа.

Международният Ден за безопасен интернет се провежда за 21-ва поредна година. В отбелязването му се включват над 140 държави от всички континенти, включително и България, а целта му е да привлече вниманието на децата към темата за безопасното и позитивно ползване на интернет.

Събитието се реализира с подкрепата на CENTIO #Cybersecurity, Yettel и дирекция „Киберпрестъпност“ към ГДБОП.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.