Денят на Бащата: Връзката е важна!

June 19, 2020
  • новини
  • актуално

Тази година националната кампания “Да бъдеш Баща” ще отбележи 21 юни, световният Ден на бащата, сонлайн предизвикателството към бащи и деца “Връзката е важна”. Как да направим заедно едни от най-популярните скаутски възли, които пресъздават грижата един за друг, любовта към природата и възможността децата да бъдат самостоятелни с помощта на родителска подкрепа?

“Колко здрава е нашата връзка? Това ще попитаме татковците и техните деца, надявайки се да ги предизвикаме както към търсенето на отговор, така и в неговото постоянно преоткриване. Бащинството изисква посвещаване и отдаденост – това не е роля, която може да се усвои за няколко часа, а процес, в който родителите често учат от своите деца. Денят на бащата отбелязва именно тази връзка – на взаимно доверие, уважение, зачитане и подкрепа. Решихме да дадем живот на една метафора, като я превърнем в практическо занимание и напомним за ценните неща в живота и в семейството. Те са значими не само днес, но и през цялата година”, споделя екипът на националната кампания „Да бъдеш Баща“.

Три професионални възела, използвани в планината, ще предложат забавни минути на всеки сръчен тандем, който иска да покаже, че най-хубавото се случва с общи усилия.

Възелът на приятелството, Водаческият възел и Спасителният възел ще бъдат не само три предизвикателства, но и три послания за ролята на бащата – често той трябва да подаде ръка в критичен момент и същевременно да остане разбиращ и подкрепящ приятел.

В рамките на предизвикателството нафейсбукстраницата на кампанията “Да бъдеш Баща”ще бъдат публикувани трите видеа, които проследяват детайлно стъпките в забавната задача.

Всеки, който желае да участва в предизвикателството, може да публикува на фейсбук страница снимка или видео с хаштаг #ВръзкатаЕВажна #WorldFathersDay #ДенНаБащата.

Трима от участниците, които ще бъдат избрани на случаен принцип, ще получат и специални награди.

Още информация може да видите на mencare.bg

Създадено отAmmuse logo