Съобщение  от Асоциация Родители

April 29, 2020
  • новини
  • актуално

🤝 Ние сме Асоциация “Родители”. Искаме да чуем всички родители. Докато това се случи, се вслушваме в мнението на тези, готови да го изразят.

🤝 Вчера, 27 април, публикувахме свое Становище във връзка с обсъжданата на управленско ниво идея учениците от 7. и 12. клас да се върнат в училище, за да се подготвят за изпитите за националното външно оценяване и държавните зрелостни изпити.

🤝 Изказахме своето мнение, не защото вярваме в неговата безпогрешност, а напротив - защото често ни се случва да водим разговор с Вас и държавата по важни въпроси, свързани с родителството.

🤝 Установихме, че становището ни вместо разговор и колективно търсене на алтернативи, поражда противоположни тълкувания - в медиите и сред Вас, родителите.

🤝Затова решихме да направим това, което умеем най-добре: да се вслушаме във Вас. Чухме тревога, колебание, обида. Страх от бъдещето заедно.

🤝 Поради тези причини оттегляме Становището си от 27.04.2020 г. и поднасяме извиненията си на тези от Вас, които без да искаме, са се почувствали притеснени.

🤝Всеки родител има правото да вземе решение за своето дете. Заявяваме, че никога не сме настоявали връщането на учениците в училище да стане на всяка цена. Нашата позиция винаги е била и остава, че ако има възможност учебните мероприятия да се организират при най-висок стандарт за безопасност за децата и учителите, тя трябва да се вземе предвид.

Създадено отAmmuse logo