Онлайн обучението - крачка в бъдещето...

Онлайн обучението - крачка в бъдещето...

March 19, 2020
  • новини
  • актуално

Всяка една нова ситуация ни поставя и пред нови решения. Извънредното положение, в което се озовахме, наложи бързи мерки и за образованието. Онлайн обучението вече е факт и безспорно това е крачка в бъдещето. Вълнението е голямо и за учители, и за родители, и за ученици. И от всички нас зависи добрите решения да се превърнат и в успешни реализации.

Ето какво споделиха учители след първите дни на новата форма на обучение – как възприемат онлайн обучението, притеснени ли са или обнадеждени...

Здравка Тончева, начален учител, 112 ОУ „Стоян Заимов“, София

За трети ден практикувам онлайн обучение с моите ученици от 3-ти клас. Реших да използвам фейсбук страницата на класа за преподаване и обмяна на информация между мен, родителите и децата. В началото вниманието ми бе изцяло заето с обезпечаване на процеса, все пак това е един нов и нетрадиционен подход както за мен, така и за децата. В понеделник, точно в 9 часа, осъществих контакт с децата и родителите им. Е, имаше леки затруднения, но когато всички подхождаме с търпение и разбиране, нещата се случват. Качих на живо първи урок по български език. С всеки изминал час увереността ми, че си струват всички усилия, се увеличава. Децата показват голям интерес, слушат уроците, пишат домашни и ми ги пращат за обратна връзка. Вълнуващо е, защото с общи усилия успяваме да преживеем предизвикателството, пред което сме изправени, с разум и надежда.

Димитрина Стоянчева, учител по български език и литература,ЧСНУ "Веда", София

Онлайн обучението крие много възможности... Въпросът е колко искаме да се учим. За младите учители е по-лесно, защото те са в крак с технологиите. Онлайн обучението е нещо, което се прави в цял свят. Както е отминало времето на килийното училище, така ще се налагат все по-дистанционни форми на обучение, които ще пестят и без това ограниченото време на хората. Така че за мен има бъдеще, въпросът е колко сме подготвени за това и дали имаме желание да се учим. Второто почти няма никакво значение, защото, който не иска да се учи, ще бъде заместен от такъв, който е вече научен.

Асоциация Родители
Асоциация Родители
Насърчаваме родителите да бъдат най-добрите родители, които могат да бъдат, и подкрепиме децата да се превърнат в най-добрите възрастни, които могат да станат.
Контакти
София, жк. Яворов, бл. 73, ет. 2
office@roditeli.org
Удобните спирки
ж.к. Яворов
тролей 4, 5, 8, 11 и автобус 84
Румънско посолство (бул. Ситняково)
автобус 120, 305, 413
Румънско посолство (ул. Шипченски пр.)
трамвай 20, 23
Следете
Създадено отAmmuse logo