Пропускане на връзки

Националният център за безопасен интернет и Клет със специално онлайн събитие в подкрепа на учителите

Издателство “Клет България” в партньорство с Националния център за безопасен интернет” организират специален уебинар на тема: НЕ | Зависими в интернет – как да развиваме уменията на децата, за да са в безопасност в мрежата. Събитието е насочено към всички учители в страната, които ще научат как да представят на децата важните теми за онлайн безопасността по интерактивен и интересен начин. За да имат възможност всички да се включат и да могат да зададат своите въпроси по темата, организаторите са планирали две дати за тематични уебинари – 12.09 и 27.09.

Регистрацията е отворена за всички учители, като по време на събитията ще бъдат разгледани част от уроците от Националния център за безопасен интернет по темата, като всички вече са качени за свободно ползване в образователната платформа iZZI. Уроците са подготвени за учителите на деца от 1 до 4 клас и засягат темите: Вредно съдържание в мрежата, НЕТИКЕТ (онлайн правила и защо е важно децата да ги познават), Офлайн и онлайн баланс (могат ли децата да постигнат самоконтрол върху онлайн дейностите си), както и Онлайн тормоз (каква е разликата между насилие и тормоз и стратегии за справяне). Всеки от уроците съдържа и ясна методология за провеждането му, за да могат децата по лесен и достъпен начин да възприемат важната информация. В темите има заложен и интерактивен игрови елемент, чрез който децата да упражнят и затвърдят своите знания.

Дигиталното пространство се развива изключително бързо. Колкото и да сме убедени в уменията си да се справяме с проблемите, които можем да срещнем там, винаги може да има изненади, за които трябва да сме подготвени. Именно затова за нас, като отговорен и гъвкав партньор на български учители, е много важно постоянно да ги снабдяват с релевантни, но най-вече работещи, инструменти, с които да могат да бъдат в подкрепа на своите ученици, а и също на техните родители”, споделят от издателството.

Уебинарите ще бъдат водени от Антоанета Василева – координатор на Националния център за безопасен интернет и Ралица Михайлова – психолог и обучител. Всички учители, които проведат със своите класове уроците до 17 ноември, ще могат да получат награди от Yettel. Партньорството на оператора с издателство “Клет България” и Националния център за безопасен интернет е част от дългосрочната програма на Yettel “Безопасен интернет”. С нея компанията цели да повиши осведомеността на децата и младежите по темите за сигурността в мрежата.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford

University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

За Националния център за безопасен интернет:

Националният центърът за безопасен интернет, работи в подкрепа на сигурността на децата онлайн вече над 16 години. Има две важни услуги – Горещата линия за докладване на незаконно онлайн съдържание, като за над 16 год. работа сме получили 63 228 сигнала свързани с незаконни и вредни действия срещу деца и младежи онлайн. Консултативната линия за онлайн безопасност за деца 124 123 е телефонът на който деца, родители и учители могат да потърсят помощ, информация и да подадат сигнал при онлайн проблем с дете.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.