Пропускане на връзки

Много спорт, игри и награди зарадваха над 1500 семейства на Фамилатлон

Детски смях, глъч и усмивки изпълниха в събота, 3 юни, Голямата поляна в Южния парк. Над 1500 семейства уважиха традицията и дойдоха на Фамилатлон, за да отбележат за 15-а поредна година празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот. Деца и родители прекараха ценно време заедно в хубавия съботен ден и се включиха в многобройни игри, активности, уъркшопи и томболи за награди. Напук на всички прогнози времето също беше на страната на семействата и нямаше капка дъжд до 17.00 ч, когато сиви облаци покриха небето и отбелязаха края на грандиозното събитие.

Деца и родители започнаха да се стичат на фестивала от рано сутринта, заинтригувани от настроението на малкото цветно градче от шатри, поникнало на зелената поляна в парка. Дори случайните минувачи се спираха, за да разгледат щандовете на участниците, на които бяха представени различни школи, продукти, каузи.

Децата от рано се включиха с интерес в спортовете, представени на Фамилатлон, сред които тази година бяха тенис, лакрос, хокей на лед. Малчуганите ентусиазирано изпълняваха и задачата на фестивала да съберат 10 печата от различни участници, за да участват в томболи за награди. След като изпълниха мисията си, стотици подаръци зарадваха децата, които напрегнато чакаха, за да чуят имената си изтеглени.

 За да получат заветните печати, малчуганите се запознаха с ценна информация за оказване на първа помощ, предоставена от партньора на събитието Групама застраховане с тяхната програма“ Спасители на животи“ и Училище по първа помощ, както и с кампанията на „Можещите“, насочена срещу тютюнопушенето сред подрастващите. С печати зарадваха децата и усмихнатите представители на BIODERMA, Lidl, Centio #Cybersecurity, също партньори на събитието. Водата за деца и родители бе осигурена от Девин.

По обяд около 100 деца се включиха в традиционния за фестивала велопоход, към който без каквото и да било притеснение се присъедини и обитател на Южния парк, катерица, която се превърна в талисмана на децата. След велопохода малките спортисти отново се върнаха на поляната, за да се отдадат на всички дейности, предлагани от участниците, сред които рисуване, демонстрации с роботи, изпълнения с музикален инструмент, различни игри и предизвикателства, предоставени от Music Play, Logiscool, MindHub, Smarty Kids, АБВ Академия, галерия „Артур“, школата за китайски език EduLab, образователното сдружение Ex Nihilo. Между различните занимания децата трупаха сили, като похапваха картофки от What The Fries, бургери от Stick and Soup Bar и сладолед от Gelateria Diana.

Гвоздеят на програмата беше детското научно шоу, създадено от Явор Денчев от Детски Научен Клас (ДНК), което децата наблюдаваха с нескрит интерес малко след 15.00 ч.

Допълнителен цвят и аромат на събитието внесе фермерският фестивал „Произведено във фермата“, а настроението през целия ден се поддържаше от прекрасната водеща, талантливата куклена актриса Галина Савова.

Фестивалът традиционно завърши с играта „Ябълки за смет“, по време на която децата събраха боклуците и получиха като награда вкусния плод.

Фамилатлон се проведе за 15 поредна година, а организаторите от Асоциация Родители, като всеки път, дадоха всичко от себе си, за да превърнат деня на Голямата поляна в незабравим спомен за деца и родители. Организацията благодари на всички участници, партньори, доброволци, деца и родители, които дойдоха на фестивала!

Фотограф на Фамилатлон: Антон Василев

Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/famillathlonbulgaria

 

 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.