Пропускане на връзки

“Малките мечтатели”: Професия Нещотърсач

В поредицата “Малките мечтатели” искаме да се върнем назад и да преживеем всички онези емоции, които са минавали през нас, когато първият учебен ден наближи. Вълнението от училищния звънец, тежките раници, новите учебници и любимият въпрос на семейството и учителите ни: Какъв искаш да станеш като пораснеш?. За всеки, който още не е намерил отговора на този въпрос, нека не забравяме и професията “нещотърсач”, с която Пипи Дългото чорапче определя себе си, защото светът е пълен с неща, които чакат да бъдат открити. Нека си припомним загадките, които ни вдъхновяваха всеки ден да бъдем космонавти, художници, готвачи, строители и всички други безкрайни възможности.

Загадката на Космоса

Планети, звезди и съзвездия остават сред любимите неизвестности на малки и големи. Теорията на Големия взрив е на светлинни години от нас, но за малките мечтатели обяснението е на една ракета и много въображение разстояние. Така те прелитат между галактики, откриват нови планети и се сприятеляват с чудати същества. И ето как от любопитство се раждат космонавти с голямата мечта да сложат скафандър и след последния звънец да тръгнат на нова мисия из безкрайния Космоса.

Загадката на изкуството

Ако загадката на пъстрите гами, форми и съвършения размах на четката не ги оставя на мира, то в тях се крие един художник, който чака да получи вдъхновение да твори. Разбираш, че са сред тях, когато белият лист не ги плаши, а им дава възможност да съчетаят най-смелите цветове. В изкуството няма граници, както и в мечтата картините им да са окачени в най-големите галерии. Първата стъпка е да хванат четката и да не ги е страх да запълнят всички бели платна на света.

Загадката в кулинарията

Малко брашно, много разбъркване, печене и магически се наслаждаваш на най-вълшебния сладкиш. Така изглежда за малките мечтатели тънкото изкуство на кулинарията. Повлияни от това вълшебство, много от тях мечтаят да сложат големите бели шапки и да се упражняват в пясъчника или на площадката с помощта на подръчни материали като пясък, камъни и листа. Загадката колко точно съдържа една чаена лъжица, как се получава хомогенна смес и защо печката има толкова функции, измъчва и до днес някой от нас. Ако обаче вече търси отговорите на тези въпроси, малкият готвач чака своята бяла престилка и бъркалка в кухнята.

Загадката на всичко около нас

Въпросите не спират до тук? След като разгадаем Космоса, кулинарията и изкуството идва загадката кой е построил сградите, пътищата и всичко около нас. Ако за малките мечтатели сръчността не е чуждо понятие и строежите са истински интерес, то сме сигурни, че сред тях има бъдещи строители и архитекти, които ще построят най-високите сгради, които един ден няма да са от лего.

Всеки интерес на малките мечтатели може да се превърне в професия и от Lidl знаят това. По случай наближаващия първи учебен ден са подготвили специална активация, с която да покажат, че големите мечти могат да станат реалност. От септември във филиалите им ще можем да намерим не само всичко нужно за предстоящата учебна година, но и фигури, с които далечните мечти да останат само на един Lidl разстояние. И това не е всичко. Всеки, включил се в играта през мобилното приложение Lidl Plus и потвърдил участие, има възможността да спечели един от петстотин лаптопа.

Тагове:
Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.