Пропускане на връзки

Фамилатлон | 2018

Юбилейното десето издание на ФАМИЛАТЛОН е за цялото семейство 

 

На 12 май 2018 г. на Голямата поляна в Южен парк в зони Спорт, Опознай България и света, Каузи, Здраве и Виртуален свят ви очакват 60+ организации за един незабравим семеен празник!  

Малки и големи ще могат да се забавляват по най-различни начини: да открият увлекателната страна на математиката чрез главоблъсканиците на Забавна математика, да си направят инста желиращи червеи и изригващи мега гейзери с ДНК; ще могат да се раздвижат с танците на Dance Station, да опитат капоейра, хокей с Клуб Левски, петанк, айкидо с младежите от „Чоуа“, „Туистед“ джу джицу и още много!  

Познатата поляна ще се превърне в своеобразен „Панаир на възможностите“, в който родители и деца ще могат да се гмурнат и да прекарат един вълнуващ ден заедно – да участват в приключенски еко-мисии и щафетни предизвикателства на Jagadamba; да направят обиколка с бинокъл за наблюдение на 65 вида пернати обитатели в парка, организирана от Българско дружество за защита на птиците; да научат от WWF как всеки от нас може да допринесе за опазването на дивите животни и растения, и да дарят първа или поредна книга за каузата на Уницеф. 

Фамилатлон е мястото, където децата и родителите споделят общи интереси и намират време да са заедно“, казва Деян от Protect Your Kid. Той и Национален център за безопасен интернет ще покажат на родителите, че „новите технологии не са нещо зло и че те могат да са много полезни в общуването с децата им“. В зона „Виртуален свят“ ще можете и да се запознаете с MindHub и HP, да изпълнявате мисии с роботите на Училище по роботика „Robopartans“ и още много! 

Бочко ще се погрижи за спокойствието на родителите през този ден на открито, а на павилионите на АЛОС, Туй-Онуй, Пурко, София Играе, Music Play и Puffy Land ще можете да четете, да рисувате камъчета, да си направите играчка или да свирите на различни инструменти.  

В зона „Каузи“ ще се запознаете с организаторите, Асоциация Родители и „Академия за родители“, със списание „Здраво дете“, Национална мрежа за децата и Гражданска инициатива за Детски площадки; а Национална кампания „Да бъдеш Баща“ има предизвикателство за всеки татко. 

Не забравяйте да се включите в обиколката на Малката Европа, Голямото лятно бутане и Велопохода. А за да презаредите сили между емоциите и забавата, ще се погрижат нашите приятели в зоната за пикник!  

Десетото издание на ФАМИЛАТЛОН се организира от Асоциация Родители и „Академия за родители“. Проектът е съфинансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.“  

Празникът се организира с институционалната подкрепа на Европейската Комисия и Европейския Парламент, както и с изключителното съдействие на Бочко, Девин, Doppelherz, HP, SoBio, SVR, Vedra и Данонино. 

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.