Пропускане на връзки

Да чуем младите хора: Асоциация Родители започва нов проект за порасналите деца

„Да чуем младите – важен за родители и учители!“ е най-новият проект на Асоциация Родители, който започваме с голям ентусиазъм, тъй като за пореден път, както е видно и от името му, ще работим с младите хора и за тях. Той се реализира в рамките на социално отговорната програма на Лидл България „Ти и Лидл, за нашето утре.“

Идеята на проекта е да създадем група от млади хора, които ще споделят с нас кои са важните теми в техния живот, тези, за които искат да бъдат чути от учителите си и от нас, родителите.  По набелязването и оформянето на темите те ще работят с екипа на Асоциация Родители и журналисти от Дарик радио. Впоследствие ще гостуват в различни предавания за Дарик радио, където ще можем да чуем разказа и размишленията им.

Желанието ни е този нов и жизнен проект да продължи и надгради работата ни по темата за тийнейджърите и родителите. През 2023 г. година Асоциация Родители приключи работата по създаването на Пътеводител за родители на тийнейджъри, реализиран също в рамките на социално отговорна инициатива на Лидл България, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

Най-новото издание на организацията дава насоки и ценни съвети на родителите как да се справят с предизвикателствата на тийнейджърската възраст. Това увлекателно написано и полезно четиво бе представено на широката публика на специално събитие в Национална галерия Квадрат 500 в края на септември миналата година чрез ценен и нужен разговор за порасналите деца. В него взеха участие родители и тийнейджъри, а модератор на дискусията бе Константин Вълков, чиято впечатляваща фотографска изложба „Родени свободни“ се превърна в прекрасен декор на събитието.

Новият проект, посветен на младите хора,  ще ни даде отново възможност да общуваме с деца и млади хора. Това е много важно за нас, тъй като вярваме, че е нужно да не забравяме да се вслушваме в гласа на порасналите деца, улисани в този забързан свят.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.