Пропускане на връзки

Асоциация Родители представи Пътеводител за родители на тийнейджъри с ценен разговор за порасналите деца

Асоциация Родители представи най-новия си Пътеводител за родители на тийнейджъри на специално събитие в Национална галерия Квадрат 500 на 27 септември, сряда. За да запознае аудиторията с изданието, организацията инициира ценен и нужен разговор за порасналите деца, в който взеха участие родители и тийнейджъри. Дискусията бе водена от Константин Вълков, чиято впечатляваща фотографска изложба „Родени свободни“ се превърна в прекрасен декор на събитието.

От страна на родителите участваха Ема Кичева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Лидл България, и Константин Веселинов, основател и управител на фирма Centio #Cybersecurity, работеща в сферата на киберсигурността, а от страна на тийнейджърите – 18-годишната Сандрина Янева, Съни, и 13-годишният Лука.

Водещият умело преведе участниците през трудните теми за родителския контрол, устройствата, шпионажа, диалога между родител и дете, като успя да извади на повърхността важни послания както за родителите, така и за децата. С интерес дискусията изслушаха както възрастните, така и тийнейджърите в публиката. Целият разговор бе излъчван на живо във фейсбук страниците на Асоциация Родители https://www.facebook.com/AsociaciaRoditeli и Да бъдеш баща https://www.facebook.com/MenCareBG и достигна до хиляди родители. Той може да бъде видян от всеки, който има интерес тук: https://www.facebook.com/AsociaciaRoditeli/videos/677967140685717 .

Специални благодарности към всички замесени в проекта „Пътеводител за родители на тийнейджъри“ в началото на събитието изказа изпълнителният директор  на Асоциация Родители Яна Алексиева, която изрази надежда той да бъде в подкрепа на родителите. „Благодарим ви, че споделихте този вълнуващ миг с нас. Всичко, което правим като организация, е с надеждата, че децата ще се чувстват добре и щастливи с нас, родителите. Вярваме, че да слушаме младите хора е много важно!“, сподели с присъстващите Алексиева.

Най-новото издание на организацията дава насоки и ценни съвети на родителите как да се справят с предизвикателствата на тийнейджърската възраст. Той е създаден и разработен от Асоциация Родители и се реализира в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум. За по-добър живот”. Много важен принос към проектa има дългогодишният приятел и съмишленик на организацията Здрава Каменова, която е автор на много текстове в наръчника.

Пътеводителят вече е разпечатан в тираж от 1000 копия и е напълно безплатен. Той е достъпен и на сайта на Асоциация Родители в категория Ресурси: https://roditeli.org/patevoditel-za-roditeli-na-tijnejdzhari/. Организацията се надява и учителите да го разпространят сред родителите.

Автор на прекрасните кадри от събитието е Антон Василев (Anton Vassilev Photography). Медиен партньор на събитието бе Дарик радио.

Този сайт използва бисквитки. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.