Начало > РЕСУРСИ


Кубче пъзел „Флашко“

Кубче пъзел „Флашко“

 

Кубчето е предназначено за деца в начална училищна възраст.

 

Изработено е по проект „Безопасен интернет“ като целта му е по забавен и интересен начин да запознае децата с мястото, където могат да получат помощ и подкрепа, ако нещо се обърка в интернет.

 

Разпространява се като награда след участие в някоя от БЛОБ игрите.

 

 

Прочети повече
 


Наръчник за педагози „Как да учим децата в началното училище на просоциалност“

Наръчник за педагози „Как да учим децата в началното училище на просоциалност“

 

Методическият наръчник е разработен с цел да бъде използван за водене на занятия в началните училища за развиване на умения за просоциално и толерантно поведение у децата. Предназначен е да се ползва от  учители и от други специалисти, пряко работещи с деца – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.

 

Наръчникът съдържа разработени техники за работа с децата, които развиват умения в просоциално поведение и възпитават качества като толерантност, екипност, емпатия и запознават децата с принципите на ненасилствената комуникация.

 

Методиката и наръчникът са авторски продукт на Асоциация Родители и партньорските организации по международен проект "ProSAVE - Просоциалност срещу насилие и изключване" по програма Дафне, 2011-2012 г.

Прочети повече
 


Информационна брошура „Национален център за безопасен интернет“

Информационна брошура „Национален център за безопасен интернет“

 

Предназначена е за всички, сърфиращи в мрежата.

 

Брошурата е отпечатана по проект „Безопасен интернет“ с цел да информира за услугите на центъра. Застъпени са и някои основни правила за онлайн безопасност.

 

 

Тиражът е изчерпан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочети повече
 


Семеен комплект за онлайн безопасност

Семеен комплект за онлайн безопасност „Опитомяване на мрежата“: Ръководство за родители, Книжка за семейно забавление и приложения

Комплектът е предназначен за семейства, чиито деца навлизат в света на виртуалното пространство. Полезен е и за учители на деца в начална училищна възраст.

Целта на комплекта е да се насърчат родителите да разговарят с малчуганите по темата „интернет“ като същевременно ползват насоките, включени в комплекта като книжка-ръководство и семеен договор. Книжката за семейно забавление е част от комплекта, съдържаща интересно представени указания за безопасността в интернет.

Комплектът е преводна методика на Мрежата от центрове за безопасен интернет INSAFE и е с права за свободно некомерсиално разпространение и ползване.

Прочети повече
 


Наръчник за родители "Десет мита за „страшния“ интернет"

Наръчник за родители  Десет мита за „страшния“ интернет

Наръчникът е предназначен да бъде в помощ на родителите. Полезен е и за учители и други професионалисти.

Наръчникът за Родители е авторски материал на Асоциация Родители като част от Националния център за безопасен интернет. Малката книжка развенчава някои основни митове относно опасностите в интернет. Наръчникът дава полезна информация и един страничен поглед за младежкото поведение и сърфирането в глобалната мрежа.

Изданието е изчерпано.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 6 of 7