Начало > НОВИНИ


УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ДЕТСКИТЕ И УЧЕНИЧЕСКИТЕ ПЪТУВАНИЯ

 

 

Министерският съвет определи условията и реда за детските и ученическите пътувания с обща цена. Какво успяхме ние, Асоциация Родители, да постигнем като промяна в тази наредба?

 

  • по наше настояване от обхвата на наредбата бяха изключени еднодневните екскурзии, т.е. родителите няма да са задължени да плащат на туроператор за еднодневни излети на децата.
  • по наше настояване от обхвата на наредбата бяха изключени рояви в областта на науките и технологиите, изкуствата и спорта на общинско, областно, национално и международно ниво, както и посещенията на театър, кино, изложба, цирк, концерт и др., т.е. родителите няма да са задължени да плащат на туроператор,за да идат децата им на театър, изложба или олимпиада.
  • бяха описани процедурите, по които да се информират родителите и да се получава тяхното съгласие за организирани туристически пътувания с обща цена.

 

Какво още има в наредбата:

 

"С наредбата се уреждат условията и редът на извършване на туристически пътувания с обща цена, когато потребители на услугата са деца и ученици. Основната цел на тези пътувания е да се разнообрази и обогати учебно-възпитателната дейност, да се постигне активно и разнообразно оползотворяване на свободното време на децата и учениците. Туристическите пътувания могат да бъдат организирани под формата на детски лагер, екскурзионно летуване, поход, училища сред природата (зелени училища, пътуващи училища), ски ваканции и обучение по зимни спортове, както и други пътувания с учебно-възпитателна, културно-развлекателна и опознавателна цел.

 

Прочети повече
 


КОНФЕРЕНЦИЯ „ДА БЪДЕШ БАЩА“ – ОПИТА И ПОУКИТЕ

 

На 1 декември екипът на Национална кампания „Да бъдеш Баща“ организира конференцията „Да бъдеш Баща“ в зала betahaus в София. Целта ни беше да съберем опит от нашите партньори в цялата страна, да го споделим и да помислим какво можем да препоръчаме на българските училища, детски градини и организации, които биха искали да станат част от Национална кампания „Да бъдеш Баща“.

 

Събрахме се над 80  души от различни краища на страната – много от нас са участвали в кампанията, други дойдоха, за да научат за нея. Уви – не можехме да съберем всички, които са участвали – както ще видите, много сме. Разделихме конференцията на два панела „Татко в училище и детската градина“ и „Бащите и мъжете в социалната работа“, за да покрием най-пълно работата ни по „Да бъдеш Баща“.

 

Официалните гости, които уважиха събитието ни, подкрепиха смисъла на кампанията и доказаха, че темата за значението на бащата може да бъде приета като важна от българските институции. Приветствени думи изказаха Асен Александров, съветник на министъра на образованието и директор на 51 СУ „Елисавета Багряна“; Таня Ковачева от Фондация ОУК, Вяра Рангелова от УНИЦЕФ България и Благовест Стоилов от Агенцията за социално подпомагане. Благодарим ви за подкрепата!

 

Прочети повече
 


Предстои Седмица на Бащата 2016!

 

Между  7 и 13 ноември 2016 г. в цялата страна за четвърти пореден път  ще се проведе Седмица на Бащата.

 

Вече стана традиция през втората седмица на месец ноември ние от Национална кампания "Да бъдеш Баща" да отбелязваме „Седмицата на Бащата“. Тази година избрахме мотото „Баща на място“ в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж – до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 55