Начало > НОВИНИ


Майско велошествие

19 май – Голямото преброяване се завръща


"Всеки велосипедист с номера си 2"


В деня за ходене на работа с колело – 19 май, сдружение „Велоеволюция“ кани всички велосипедисти, веломаниаци, велосипедистчета или просто хора, които обичат да карат своя велосипед, на голямото продължение – „Всеки велосипедист с номера си 2“!

 

За 15-ти пореден път традиционното майско велошествие ще събере хиляди привърженици на придвижването с велосипед в града с една ясна цел – да се преброим и да покажем, че велосипедистите в София са повече от всякога!
Събирайки се заедно, заявяваме необходимостта от подобряване на условията за придвижване с колело в града, от по-добра велосипедната инфраструктура, повишаване на безопасността и толерантността по пътищата.

Прочети повече
 


Заедно четем

Кампания „Заедно четем. Заедно се забавляваме“ започна на 6 май

 

 

От 6 до 26 май в София ще се проведе кампания „Заедно четем. Заедно се забавляваме“, организирана от Фондация СМАРТ. Тя е посветена на четенето, общуването и споделянето и е по повод на предстоящите дни на славянската писменост и култура.

Прочети повече
 


Открит урок в 83 ОУ

Екипът на Българската линия за онлайн безопасност към Националния център за безопасен Интернет за втори път посети 83 ОУ "Елин Пелин" в Панчарево.Там специалистите от центъра проведоха интерактивни уроци за безопасен Интернет с ученици от пети, шести и седми клас по покана на директора на училището Иван Кръстев и ресурсния учител Светла Велкова.


Консултантите на БЛОБ разговаряха с децата за любимите им занимания в интернет, за възможностите и рисковете в мрежата и за често срещани предизвикателства в социалните мрежи. Учениците разказаха за сложни ситуации, в които са попадали. Децата трябваше да измислят решение на реален казус за откраднат профил във Фейсбук, подготвен от консултантите на БЛОБ.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 51 52 53 54 55 Next > End >>

Page 54 of 55