Начало > НОВИНИ


В ПОДКРЕПА НА РОДИТЕЛСТВОТО

Проведе се втора национална среща в подкрепа на родителството, организирана от ДАЗД, УНИЦЕФ България и Асоциация „Родители“. Основният акцент беше подобряване на разбирането на професионалистите и експертите, ангажирани в планирането и изпълнението на политики за деца, за предизвикателствата и потребностите на съвременните семейства във връзка с грижите за децата.

Форумът се организира от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), УНИЦЕФ България и Асоциация „Родители“ като продължение на дискусията, състояла се през май 2018 г. На него бяха очертани основните нужди на майките и бащите на малки деца и юноши през погледа на изследователи, професионалисти и родители.

Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, представителят на УНИЦЕФ за България, д-р Джейн Миута и Яна Алексиева, Изпълнителен директор на Асоциация Родители, откриха срещата. Теподчертаха, че родителите са най-значимите възрастни в живота на всяко дете, които със своите грижи, отношение и любов оказват огромно влияние върху детето и неговото благополучие. Конвенцията на ООН за правата на детето също отчита първостепенната роля и отговорност на семейството и необходимостта за оказване на подходяща подкрепа при отглеждането на децата.

Прочети повече
 


ОБЕДИНЕНИЕ "ДЕТСТВО БЕЗ НАСИЛИЕ"

 

 

 

В Литературен клуб „Перото“ в София беше обявено създаването на мащабна национална платформа срещу насилието над деца – Обединение „Детство без насилие“. 19 граждански организации и eксперти, работещи от години за предотвратяване насилието над деца и неговите последици, се обединиха за общи действия, провокирани от липсата на напредък в държавните политики и практики, липсата на споделено разбиране в обществото и задълбочаването на проблема през последните години. Членовете на Обединение „Детство без насилие“ си поставят за цел Обединението да се превърне в мащабна платформа, включваща представители на всички сфери на обществото – граждански организации, родители и граждани, институции, бизнес, медии, която работи за установяване на нулева търпимост към насилието над деца.

 

Платформата предвижда застъпническа работа с институциите за промяна на законодателството и осигуряване на устойчиви публични услуги и мерки за защита на децата от насилие, провеждане на проучвания, разработване на инструменти за разпознаване и сигнализиране за деца в риск, които да се ползват от различните специалисти, като социални работници, учители, лекари и здравни работници, полицаи и др. Обединението си поставя за цел също да помага на родителите и професионалистите, работещи с деца, като ги подкрепя да бъдат най-добрите родители и професионалисти, които могат да бъдат, чрез специално разработени за целта програми и тренинги и чрез развитие на ресурсната платформа endviolence.bg, която съдържа полезна информация за предотвратяване, разпознаване и преодоляване на последиците от насилието и за съществуващите услуги в страната. През следващата година „Детство без насилие“ предвижда провеждането на широка информационна кампания за подобряване разбирането за насилието над деца и неговите последици, както за децата, така и за обществото като цяло.

 

Прочети повече
 


Наръчник за родители

 

 

НАРЪЧНИКЪТ ЗА РОДИТЕЛИ "ДОБРЕ ДОШЛИ В 1. КЛАС" ЗА 2018 ВЕЧЕ Е В НАЛИЧНОСТ!

Наръчниците са безплатни, заплаща се само доставката, която се извършва от куриерска фирма "РАПИДО" на преференциални цени.

Можете да направите заявка, за да получите наръчниците  с куриерска фирма ТУК.


Фактурите се издават до три-четири дни след взимането на пратката, заради специфика на доставката.
Ако желаете да вземете наръчниците от офиса на Асоциация Родители в София - заявете ТУК

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 56