Начало > НОВИНИ


ОБЕДИНЕНИЕ "ДЕТСТВО БЕЗ НАСИЛИЕ"

 

 

 

В Литературен клуб „Перото“ в София беше обявено създаването на мащабна национална платформа срещу насилието над деца – Обединение „Детство без насилие“. 19 граждански организации и eксперти, работещи от години за предотвратяване насилието над деца и неговите последици, се обединиха за общи действия, провокирани от липсата на напредък в държавните политики и практики, липсата на споделено разбиране в обществото и задълбочаването на проблема през последните години. Членовете на Обединение „Детство без насилие“ си поставят за цел Обединението да се превърне в мащабна платформа, включваща представители на всички сфери на обществото – граждански организации, родители и граждани, институции, бизнес, медии, която работи за установяване на нулева търпимост към насилието над деца.

 

Платформата предвижда застъпническа работа с институциите за промяна на законодателството и осигуряване на устойчиви публични услуги и мерки за защита на децата от насилие, провеждане на проучвания, разработване на инструменти за разпознаване и сигнализиране за деца в риск, които да се ползват от различните специалисти, като социални работници, учители, лекари и здравни работници, полицаи и др. Обединението си поставя за цел също да помага на родителите и професионалистите, работещи с деца, като ги подкрепя да бъдат най-добрите родители и професионалисти, които могат да бъдат, чрез специално разработени за целта програми и тренинги и чрез развитие на ресурсната платформа endviolence.bg, която съдържа полезна информация за предотвратяване, разпознаване и преодоляване на последиците от насилието и за съществуващите услуги в страната. През следващата година „Детство без насилие“ предвижда провеждането на широка информационна кампания за подобряване разбирането за насилието над деца и неговите последици, както за децата, така и за обществото като цяло.

 

Прочети повече
 


Наръчник за родители

 

 

НАРЪЧНИКЪТ ЗА РОДИТЕЛИ "ДОБРЕ ДОШЛИ В 1. КЛАС" ЗА 2018 ВЕЧЕ Е В НАЛИЧНОСТ!

Наръчниците са безплатни, заплаща се само доставката, която се извършва от куриерска фирма "РАПИДО" на преференциални цени.

Можете да направите заявка, за да получите наръчниците  с куриерска фирма ТУК.


Фактурите се издават до три-четири дни след взимането на пратката, заради специфика на доставката.
Ако желаете да вземете наръчниците от офиса на Асоциация Родители в София - заявете ТУК

 

 


Десетият ФАМИЛАТЛОН премина при огромен успех!

На 12 май 2018 г. в Южния парк на София хиляди деца и родители се забавляваха и учеха по време на десетото юбилейно издание на ФАМИЛАТЛОН, организиран от Асоциация РОДИТЕЛИ в партньорство с Академия за родители. Близо 60 клуба и организации дадоха възможност на децата и техните семейства да експериментират с различни занимания и да харесат спорт, изкуство, хоби или кауза, на които да посветят свободното си време. Панаирът на възможностите на Голямата поляна грабваше вниманието на участниците не само с интересните занимания, но и с възможността да съберат точки за участие и да получат така желаната награда – страхотна топка, подходяща да игри за всяка възраст. Малкият велопоход – шествие за деца с велосипеди на две, три или 4 колела – събра над 200 участници, които получиха медали и подаръци от медийния партньор на празника – бТВ.
Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 55