Начало > РЕСУРСИ > НАРЪЧНИК ЗА РОДИТЕЛИ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ
НАРЪЧНИК ЗА РОДИТЕЛИ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ

 

Наръчник за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители!“


Наръчникът е предназначен за родители на деца, тръгващи на училище. Може да се ползва и от начални учители и други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.


Наръчникът има за цел да подбуди диалог между семейството и училището, да стимулира добри взаимоотношения между родители и учители.

 

Наръчникът разглежда физическите, психическите и социалните аспекти на училищния живот. Съдържа полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат, джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си.

 

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители. Изданието излиза в актуализиран вид всяка година от 2009 година насам.

 

 

 

Как можете да го получите?

 

Изданието може да се получи при заявка от страна на училище или организация, работеща с родители и/или деца в начална училищна възраст.

 

Можете да подадете заявка на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , като задължително посочите: броя на заявените наръчници, точен пощенски адрес на училището или организацията, име и телефон на човек за контакт.

 

Наръчниците са безплатни, заплащате само доставката (куриерската услуга).

 

Самия наръчник в електронен вариант можете да свалите от тук.