Начало > СТАТИИ > ДОВОЛНА СЪМ ОТ УЧИЛИЩЕТО
ДОВОЛНА СЪМ ОТ УЧИЛИЩЕТО

Дарина Генчева, майка на първокласник, споделя своите впечатления от училището.

 

Кои са най-големите трудности, които срещнахте?

Сякаш се оказа, че не сме подготвени толкова, колкото искахме J. Знаехме, че предстои училището и въпреки това, всичко ми се стори изведнъж. Ето нашето малко момче порасна и е ученик... За мен, като родител, трудностите са, че от самото начало се започва с натоварването, поднася се много информация за кратко време. Така детето си мисли, че не може да се справи. А, според мен, просто му трябва малко повече време за адаптация.

Имаше ли и приятни изненади за вас?

Да. Чудесно е, че се предлага занималня след учебните часове, има стол, както и безплатни закуски, които се приготвят всяка сутрин на място в училището. Също така има много извънкласни кръжоци. Така децата имат възможност за допълнителни занимания в самото училище, което си е голям плюс.

Как се справи вашето училище с тежките раници?

Във всяка класна стая, всяко едно дете си има индивидуална кутия, в която се съхраняват всички учебни помагала и учебници, необходими за часовете през седмицата.

 

Доволни ли сте от училищния стол или вие приготвяте храна за детето?

Много съм доволна от училищния стол. Всяка седмица, на входа и във фоайето на училището, се изнася разпечатано седмичното меню. Всеки ден храната е различна, като задължително има тристепенно меню и плод .

Налага ли се вечер да пишете домашни заедно с детето?

Не. В занималнята детето успява да си напише всички домашни и това е голямо облекчение за нас, родителите. Така всички сме доволни и спокойни.