Начало > СТАТИИ > СПОКОЙНА СЪМ ЗА МОЯ УЧЕНИК...
СПОКОЙНА СЪМ ЗА МОЯ УЧЕНИК...

Спокойни или напрегнати са родителите със своите ученици? Какво ги радва и какво ги притеснява? Срещат ли проблеми с тежките раници, занималнята, училищния стол?


Ето какво споделя Пламена Иванова, майка на първокласник:


Кои са най-големите трудности, които срещнахте?

Може би няма да е учудващо и изненадващо - ранното ставане и самото нагаждане към новия режим, заедно с отговорността и нагласата относно подготовката за следващия учебен ден.

Имаше ли и приятни изненади за вас?

Да, разбира се. Много се радвам, че детето ми сравнително бързо успя да премине в този нов етап от развитието си. С усмивка и желание ходи на училище. Така и аз съм спокойна. Щастлива съм, че всеки ден "трупа" нови знания и приятелства.

Как се справи вашето училище с тежките раници?

Тук е редно да благодаря за разбирането на учителите. Част от учебните помагала и пособия остават в класната стая. По този начин децата ни са улеснени от гледна точка на тежките раници.

 

 

Доволни ли сте от училищния стол или вие приготвяте храна за детето?

Синът ми не се храни в училищния стол, поне към момента, но се надявам с течение на времето да изяви желание, за да може да получава разнообразна и здравословна храна по време на престоя си в училище. Засега аз му приготвям храната. В повечето случаи слагам сандвичи и плод.

Налага ли се вечер да пишете домашни заедно с детето?

Не. Детето ми посещава занималня и за момента успява да напише домашните си там. По този начин двете страни - и ние, родителите, и децата, оставаме доволни и можем да се насладим вечер на свободното си време – общуваме, играем, забавляваме се...

До колко часа е занималнята и това създава ли ви проблеми?

Занималнята е до 17.30 часа. Напълно ме устройва, работният ми ден се вписва в това време. Така, без излишно напрежение, успявам да си взема детето и всичко е наред.