Начало > РЕСУРСИ > Наръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“
Наръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“

Наръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“


Наръчникът е предназначен за учители и други професионалисти в сферата на образованието, които са мотивирани да привлекат повече бащи и значими за децата мъже като партньори в дългия процес по формиране и развиване на умения и личностни качества у децата.

 

В наръчника ще намерите информация относно:

 

Ползите от ангажирането на бащите в живота на учениците;

 

Най-често срещаните бариери пред мъжкото включване;

 

Подходящи и изпробвани в български училища дейности за включване на бащите.

 

 

Наръчникът се основава на резултатите от проведеното проучване "Нагласи към бащинството" и на едногодишната работа на професионален панел от педагози от 4 столични училища – 26 СОУ „Йордан Йовков“, 35 СОУ „Добри Войников“, 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ „Георги Сава Раковски“.

 

 

Наръчникът е разработен в рамките на проект „Активно Бащинство“ 2012-2015 година, координиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация Родители и с подкрепата на Фондация ОУК и Програма „Безопасен интернет“ на Европейската комисия.

 

Как можете да го получите? Изданието е в ограничени количества в хартиен вариант. Mожете да направите запитване за наръчника на This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , като посочите необходимия брой и целта, за която Ви е нужен. Ние ще Ви отговорим дали ще имаме възможност да Ви предоставим нужните бройки.

 

Изданието можете да откриете в електронен вариант ТУК. Не се колебайте да го изтеглите!