Начало > РЕСУРСИ > Наръчник за учители "Младите хора между реалното и виртуалното"
Наръчник за учители "Младите хора между реалното и виртуалното"

Наръчник за учители "Младите хора между реалното и виртуалното"


Свободен онлайн наръчник за всички учители-будители, които желаят да говорят с учениците си по еднa от най-интересните за тях теми - Интернет.

 

През 2011 година за пръв път обявихме конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство“, за да провокираме интерес към темата „Младите хора между виртуалното и реалното“. Оттогава вече три години подред използваме неслучайно Деня на народните будители - 1 ноември като отправна точка за конкурс, насочен специално към учителите по всички предмети и на всички класове.

 

Ние считаме, че училището е най-подходящото място за провеждане на задълбочен разговор за интернет като част от живота на младите хора. Една от причините е, че учителят играе много важна роля в живота на децата, като ги образова не само в предметните области, които преподава, но и в житейски умения и критично мислене. Интернет е такава сфера от живота, за която обикновено считаме, че децата са по-добре запознати от нас. Всъщност обаче децата и младежите имат нужда да натрупат не само технически умения, но и социален опит, за да се възползват от всички възможности на мрежата, без да попаднат в беда.

 

В този наръчник ще имате възможност:


  • Да научите повече за тенденциите в онлайн общуването на младите хора.
  • Да се запознаете отблизо с насоките за работа с казус, които екипът ни подготви.
  • Да прочетете най-добрите казуси, които получихме и чието публикуване стана възможно със съгласието на техните автори.
  • Да бъдете наясно с потенциални предизвикателства пред използването на казус в час.
  • Да се информирате за някои от добрите училищни практики в други страни.

 

Заповядайте да го изтеглите ТУК.

 

Надяваме се, че ще намерите полезна информация в този Наръчник. Ние от своя страна ще продължаваме да ви подпомагаме в достойната ви и творческа работа на учители!